Přírodní kuřecí řízek s houbovou omáčkou a rýže

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
Na houbovou omáčkou jsou nejlepší žampiony nebo portobello

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3274 KJ
tuky
55 g
bílkovina
51 g
nasycené mastné kyseliny
29 g
mononenasycené mastné kyseliny
12 g
sacharidy
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
3 g
sůl
1 g
draslík
307 mg
cholesterol
252 mg
fosfor
103 mg
vápník
72 mg
sodík
55 mg
hořčík
16 mg

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsou (2 prsa)
  • 1 šalotka
  • 4 velké žampiony
  • 250 ml smetany 33%
  • 1 dcl bílého suchého vína
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • bílý pepř

Postup:

  1. Rozpálíme pánev. Kuřecí plátky položíme na rozpálenou pánev.
  2. Opékáme cca 4 min z každé strany, podle tloušťky masa.
  3. Když je maso hotové, vyndáme na talířek. Do výpeku přidáme olej a na drobno nakrájenou šalotku.
  4. Po 5 minutách přidáme nakrájené žampiony. 10 minut dusíme, pak přilijeme víno.
  5. Vyvaříme alkohol a vložíme zpět maso.
  6. Na závěr cca po 10 minutách, co jsme vlili víno, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme.
  7. Vaříme 5 minut do zhoustnutí.
  8. Podáváme s rýží nebo těstovinou. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.