Přírodní kuřecí řízek s houbovou omáčkou a rýže
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3274 KJ
- tuky
- 55 g
- bílkovina
- 51 g
- nasycené mastné kyseliny
- 29 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- sacharidy
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 3 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 307 mg
- cholesterol
- 252 mg
- fosfor
- 103 mg
- vápník
- 72 mg
- sodík
- 55 mg
- hořčík
- 16 mg
Ingredience
- 400 g kuřecích prsou (2 prsa)
- 1 šalotka
- 4 velké žampiony
- 250 ml smetany 33%
- 1 dcl bílého suchého vína
- 2 lžíce oleje
- sůl
- bílý pepř
Postup:
- Rozpálíme pánev. Kuřecí plátky položíme na rozpálenou pánev.
- Opékáme cca 4 min z každé strany, podle tloušťky masa.
- Když je maso hotové, vyndáme na talířek. Do výpeku přidáme olej a na drobno nakrájenou šalotku.
- Po 5 minutách přidáme nakrájené žampiony. 10 minut dusíme, pak přilijeme víno.
- Vyvaříme alkohol a vložíme zpět maso.
- Na závěr cca po 10 minutách, co jsme vlili víno, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme.
- Vaříme 5 minut do zhoustnutí.
- Podáváme s rýží nebo těstovinou. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a pršutem
Butterfish s hráškovým pyré
Bramborový gratin
Fazolové lusky na kyselo
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.