Krkovička na pivu

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Lahodná krkovička podlévaná pivem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2351 KJ
bílkovina
50 g
tuky
32 g
sacharidy
8 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
cukry
3 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
120 mg
draslík
108 mg
vápník
77 mg
fosfor
42 mg
hořčík
26 mg
sodík
7 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 kg krkovice
  • 250 g cibule (cca 6 cibulí)
  • 2 lžíce oleje
  • 500 ml piva
  • trocha červené mleté papriky
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • trocha kmínu

Postup:

  1. Krkovici omejeme, usušíme a nakrájíme na 4 stejné plátky.
  2. Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, pokmínujeme (kdo má rád pikantnější chuť, může dát pálivou papriku).
  3. Oloupeme cibule a nakrájíme na hrubé měsíčky a dáme do zapíkací mísy, kde je trochu oleje.
  4. Maso položíme na cibuli a zalejeme půlkou piva.
  5. Dáme péct do předem vyhřáté trouby - 250 stupňů 15 minut. Stáhneme teplotu na 180 stupňů a pečeme dalších cca 35 - 45 minut.
  6. Po půlce pečení maso otočme. Hlídáme a podléváme zbylým pivem.
  7. Tuto vynikající krkovičku můžem podávat s bramborovou kaší, pečenými brambory i čerstvým chlebem a zapíjíme vychlazeným pivkem. Přeji dobrý šmak.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.