Krkovička na pivu
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2351 KJ
- bílkovina
- 50 g
- tuky
- 32 g
- sacharidy
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 120 mg
- draslík
- 108 mg
- vápník
- 77 mg
- fosfor
- 42 mg
- hořčík
- 26 mg
- sodík
- 7 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg krkovice
- 250 g cibule (cca 6 cibulí)
- 2 lžíce oleje
- 500 ml piva
- trocha červené mleté papriky
- trocha soli
- trocha pepře
- trocha kmínu
Postup:
- Krkovici omejeme, usušíme a nakrájíme na 4 stejné plátky.
- Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, pokmínujeme (kdo má rád pikantnější chuť, může dát pálivou papriku).
- Oloupeme cibule a nakrájíme na hrubé měsíčky a dáme do zapíkací mísy, kde je trochu oleje.
- Maso položíme na cibuli a zalejeme půlkou piva.
- Dáme péct do předem vyhřáté trouby - 250 stupňů 15 minut. Stáhneme teplotu na 180 stupňů a pečeme dalších cca 35 - 45 minut.
- Po půlce pečení maso otočme. Hlídáme a podléváme zbylým pivem.
- Tuto vynikající krkovičku můžem podávat s bramborovou kaší, pečenými brambory i čerstvým chlebem a zapíjíme vychlazeným pivkem. Přeji dobrý šmak.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.