Fusilli al pomodoro

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Fusilli al pomodoro - těstoviny s rajčaty

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
8600 KJ
sacharidy
288 g
cukry
217 g
bílkovina
120 g
tuky
27 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
sůl
1 g
draslík
293 mg
fosfor
103 mg
vápník
82 mg
hořčík
36 mg
cholesterol
36 mg
sodík
9 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 400 g těstovin fusilli
  • 400 g cherry rajčátek
  • 400 g rajčat v plechovce
  • 2 stroužky česneku
  • Svazek čerstvé bazalky
  • 1 řapík celeru
  • 1 mrkev
  • 1/2 cibule
  • Olivový olej
  • 60 g Másla
  • Sůl
  • Pepř
  • Kávová lžička cukru
  • 100 g Pecorino ovčí sýr (dle chuti)

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě.
  2. Na olivovém oleji s máslem osmahneme rozmáčknutý česnek – pouze chvilku, aby nezhořkl.
  3. Dále na malé kostičky nakrájený řapíkatý celer, cibuli a mrkev.
  4. Společně několik minut restujeme, přidáme cherry rajčátka překrojená napůl a opět chvíli společně opékáme.
  5. Nakonec zalijeme rajčaty z konzervy, půl naběračky vody z těstovin a cca 5 minut vše podusíme.
  6. Dochutíme solí, cukrem, špetkou čerstvě mletého pepře a natrháme dovnitř celé lístky bazalky.
  7. Zamícháme a můžeme podávat.
  8. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.