Honzovo kynuté buchty
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3877 KJ
- sacharidy
- 130 g
- tuky
- 40 g
- cukry
- 31 g
- bílkovina
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- draslík
- 4,094 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 476 mg
- vápník
- 286 mg
- hořčík
- 269 mg
- cholesterol
- 70 mg
- sodík
- 33 mg
- železo
- 12 mg
- mangan
- 3 mg
- měď
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg hladké mouky
- 1 smetana 31%
- 250 ml mléka
- 100 g majonézy
- 200 ml oleje
- 40 g droždí
- Špetka soli
- 3 vejce
- 150 g práškového cukru
- 125 g másla (nebo hery na pomazání buchet)
- 300 g povidel
- 300 g švestek
Náplň
Postup:
- Nejdřív si připravíme kvásek z mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky
- Do mouky dáme vejce, sůl, majonézu, olej, smetanu a cukr
- Přilijeme vzešlý kvásek a zaděláme
- Těsto musí být hladké, nelepí se a dělají se bublinky - nesmí být moc husté
- Necháme 1 h. kynout
- Vytvoříme buchty, plníme povidly, které přikrejeme půlkou švestky
- Buchty mažeme peroutkou rozehřátým maslem a skládáme na plech
- Pečeme v troubě 45 minut na 180 stupnů
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Ovesné svačinové placičky
Lívance s jablky a zakysaným krémem
Hovězí pečeně na červeném víně
Energetické chia čokoládové sušenky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.