Pečená krkovice se špenátem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2422 KJ
- bílkovina
- 55 g
- tuky
- 36 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- sacharidy
- 7 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 678 mg
- fosfor
- 250 mg
- vápník
- 229 mg
- cholesterol
- 217 mg
- hořčík
- 123 mg
- sodík
- 52 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice
- 1 mražený protlakový špenát
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1/2 Masoxu
- Špetka soli
- Pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- Olej
- Trochu másla
- Brambory
Postup:
- Maso osolíme, okmínujeme, dáme do pekáčku a přidáme 2 stroužky česneku, půl cibule, zalejeme vývarem a přiklopíme
- Troubu nastavíme na 150 stupnů a pečeme 2 hodiny
- Odklopíme a pečeme 30 min na 200 stupnů
- Špenát na pánvi postupně rozmrazíme, přidáme česmek se solí, pepř, masox. Zahustíme jíškou z oleje a mouky. Španát děláme celkem tak 20 minut
- Nakonec klepneme vajíčka a pořadně promícháme.
- Maso a špenát rozložíme na talíř, jako přílohu doporučuji třeba vařené brambory s máslem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Veganský banánový chlebíček (Banana bread)
Vláčná bábovka s cuketou (včetně veganské verze)
Špagety All Genovese
Krémová papriková polévka s kukuřicí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.