Pečená krkovice se špenátem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 120 minut
Pečená krkovice se špenátem a bramborem - krásně barevná kombinace, plná chuti. Oběd za chvilku hotový.
Pečená krkovice se špenátem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2422 KJ
bílkovina
55 g
tuky
36 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
sacharidy
7 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
678 mg
fosfor
250 mg
vápník
229 mg
cholesterol
217 mg
hořčík
123 mg
sodík
52 mg
železo
5 mg
mangan
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 1 mražený protlakový špenát
  • 3 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 Masoxu
  • Špetka soli
  • Pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • Olej
  • Trochu másla
  • Brambory

Postup:

  1. Maso osolíme, okmínujeme, dáme do pekáčku a přidáme 2 stroužky česneku, půl cibule, zalejeme vývarem a přiklopíme
  2. Troubu nastavíme na 150 stupnů a pečeme 2 hodiny
  3. Odklopíme a pečeme 30 min na 200 stupnů
  4. Špenát na pánvi postupně rozmrazíme, přidáme česmek se solí, pepř, masox. Zahustíme jíškou z oleje a mouky. Španát děláme celkem tak 20 minut
  5. Nakonec klepneme vajíčka a pořadně promícháme.
  6. Maso a špenát rozložíme na talíř, jako přílohu doporučuji třeba vařené brambory s máslem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.