Špagety All Genovese
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1965 KJ
- sacharidy
- 55 g
- tuky
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 16 g
- bílkovina
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 290 mg
- fosfor
- 230 mg
- vápník
- 99 mg
- hořčík
- 69 mg
- cholesterol
- 5 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g špaget
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- 30 g čerstvé bazalky
- 30 g parmazánu
- 30 g pecorino (ovčího sýra)
- 20 g piniových oříšků
- 1 stroužek česneku
- špetka hrubé mořské soli
Nástroje
-
hmoždíř (lze případně použít tyčový mixér nebo robot)
Postup:
- Špagety vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme 6 až 8 min či podle návodu na obalu.
- Než se špagety uvaří, rozmačkáme v hmoždíři česnek a špetku hrubé mořské soli.
- Přidáme lístky bazalky a piniové oříšky a opět vše rozmačkáme.
- Přidáme oba sýry (trochu si necháme na posypání) a zase v hmoždíři promícháme.
- Za stálého promíchávání přidáváme po troškách olivový olej.
- Smícháme pesto s uvařenými špagetami a můžeme posypat zbytkem sýra.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.