Špagety All Genovese

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Nádherná a báječně voňavá úprava špaget, která na talíři vypadá opravdu výborně. Pravá Itálie u vás doma.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1965 KJ
sacharidy
55 g
tuky
18 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
bílkovina
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
290 mg
fosfor
230 mg
vápník
99 mg
hořčík
69 mg
cholesterol
5 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g špaget
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 30 g čerstvé bazalky
  • 30 g parmazánu
  • 30 g pecorino (ovčího sýra)
  • 20 g piniových oříšků
  • 1 stroužek česneku
  • špetka hrubé mořské soli

Nástroje

    hmoždíř (lze případně použít tyčový mixér nebo robot)

Postup:

  1. Špagety vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme 6 až 8 min či podle návodu na obalu.
  2. Než se špagety uvaří, rozmačkáme v hmoždíři česnek a špetku hrubé mořské soli.
  3. Přidáme lístky bazalky a piniové oříšky a opět vše rozmačkáme.
  4. Přidáme oba sýry (trochu si necháme na posypání) a zase v hmoždíři promícháme.
  5. Za stálého promíchávání přidáváme po troškách olivový olej.
  6. Smícháme pesto s uvařenými špagetami a můžeme posypat zbytkem sýra.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.