Svíčková s brusinkama

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 740 minut
Vaření: 15 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2101 KJ
bílkovina
51 g
tuky
28 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
sacharidy
10 g
cukry
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
draslík
607 mg
fosfor
360 mg
sodík
262 mg
hořčík
93 mg
vápník
93 mg
železo
12 mg
zinek
11 mg

Ingredience

  • 1 kg hovězí svíčkové
  • 1 sklenička brusinek
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička citronové štávy
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce cukru

Postup:

  1. V oleji si rozmícháme pepř, citronovou štávu, cukr.
  2. Panenku si nakrájíme na silnější plátky, naklepeme maličko a potřeme olejovou směsí.
  3. Brusinky si dáme do misky.
  4. Maso po obou stranách obalíme v brusinkách a dáme zpět do misky. Necháme odpočinout do dalšího dne.
  5. Na pánvi si rozehřejeme olej a maso z každé strany 2 minuty opečeme. Potom osolíme - po rozkrojení vytéká chutná stáva.
  6. Jako přílohu mužeme použít hranolky. Přeji dobrou chut.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.