Bramboračka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
Polévka bramboračka ze sušených hub, sytá a bohatá na chutě
Bramboračka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1670 KJ
tuky
27 g
sacharidy
19 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
vláknina
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
bílkovina
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
draslík
738 mg
fosfor
253 mg
cholesterol
139 mg
vápník
107 mg
hořčík
82 mg
sodík
45 mg
železo
22 mg
mangan
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 50 g hub
  • 1 malá cibule
  • 2 mrkve
  • 1/2 petržele
  • Kousek celeru
  • 125 g másla
  • 200 g brambor
  • 2 vejce
  • Sůl
  • Pepř
  • Majoránka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 litr zeleninového vývaru

Postup:

  1. Na másle usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku do sklovata
  2. Zeleninu a brambory orestujeme
  3. Přidáme houby, které jsme předtím na 2 hodiny namočili do vody - přidejte je i s tou vodou
  4. Zalijeme vývarem
  5. Přidáme sůl, pepř a necháme vařit, než brambory změknou
  6. Pak přidáme česnek a majoránku
  7. Nakonec rozšleháme vejce, nalijeme do polévky a po 2 minutách je hotová
  8. Navrch můžeme dozdobit třeba smetanou

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.