Bramboračka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1670 KJ
- tuky
- 27 g
- sacharidy
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- vláknina
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- bílkovina
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 738 mg
- fosfor
- 253 mg
- cholesterol
- 139 mg
- vápník
- 107 mg
- hořčík
- 82 mg
- sodík
- 45 mg
- železo
- 22 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 50 g hub
- 1 malá cibule
- 2 mrkve
- 1/2 petržele
- Kousek celeru
- 125 g másla
- 200 g brambor
- 2 vejce
- Sůl
- Pepř
- Majoránka
- 3 stroužky česneku
- 1 litr zeleninového vývaru
Postup:
- Na másle usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku do sklovata
- Zeleninu a brambory orestujeme
- Přidáme houby, které jsme předtím na 2 hodiny namočili do vody - přidejte je i s tou vodou
- Zalijeme vývarem
- Přidáme sůl, pepř a necháme vařit, než brambory změknou
- Pak přidáme česnek a majoránku
- Nakonec rozšleháme vejce, nalijeme do polévky a po 2 minutách je hotová
- Navrch můžeme dozdobit třeba smetanou
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle se šunkou na smetaně
Carpaccio z hovězí svíčkové
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Hovězí vývar
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.