Vepřová líčka na víně

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 120 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2563 KJ
bílkovina
44 g
tuky
27 g
sacharidy
16 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
cukry
5 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
668 mg
fosfor
168 mg
vápník
140 mg
sodík
106 mg
hořčík
59 mg
cholesterol
23 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 800 g vepřových líček
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • celer
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • snítka rozmarýnu
  • snítka tymiánu
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 0,5 l červeného vína
  • 300 ml vína (demi glace)
  • 50g sádlo
  • 20g máslo
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Líčka zprudka opečeme na sádle v kastrolu z obou stran.
    1. Vyjmeme z kastrolu a na tom samém základě opečeme kořenovou zeleninu, nakrájenou na půl kolečka do zlatova
    2. Pak přihodíme cibuli a česnek nakrájené na drobno a ještě chvilku restujeme
    3. Přidáme protlak, tymián a vše orestujeme ještě jednou.
    4. Přidáme zpět líčka, zalijeme vínem a nechám e vyvařit.
    5. Podlijeme horkou vodou – zarovnané s masem
    6. Dáme do trouby na 140 °C na 2 hodiny - tzv brazírujeme..
    7. Ke konci přidáme demi glace – lze i bez něj – pak nepodléváme vodou, ale hovězím vývarem
    8. Když jsou líčka měkká, tak je z omáčky vyndáme a omáčku propasírujeme
    9. Dochutíme solí a pepřem.Zjemníme máslem.
    10. Jako přílohu lze použít třeba šťouchané brambory.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.