Vepřová líčka na víně
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2563 KJ
- bílkovina
- 44 g
- tuky
- 27 g
- sacharidy
- 16 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- cukry
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 668 mg
- fosfor
- 168 mg
- vápník
- 140 mg
- sodík
- 106 mg
- hořčík
- 59 mg
- cholesterol
- 23 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 800 g vepřových líček
- 2 mrkve
- 2 petržele
- celer
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- snítka rozmarýnu
- snítka tymiánu
- 2 lžíce rajského protlaku
- 0,5 l červeného vína
- 300 ml vína (demi glace)
- 50g sádlo
- 20g máslo
- sůl
- pepř
Postup:
- Líčka zprudka opečeme na sádle v kastrolu z obou stran.
- Vyjmeme z kastrolu a na tom samém základě opečeme kořenovou zeleninu, nakrájenou na půl kolečka do zlatova
- Pak přihodíme cibuli a česnek nakrájené na drobno a ještě chvilku restujeme
- Přidáme protlak, tymián a vše orestujeme ještě jednou.
- Přidáme zpět líčka, zalijeme vínem a nechám e vyvařit.
- Podlijeme horkou vodou – zarovnané s masem
- Dáme do trouby na 140 °C na 2 hodiny - tzv brazírujeme..
- Ke konci přidáme demi glace – lze i bez něj – pak nepodléváme vodou, ale hovězím vývarem
- Když jsou líčka měkká, tak je z omáčky vyndáme a omáčku propasírujeme
- Dochutíme solí a pepřem.Zjemníme máslem.
- Jako přílohu lze použít třeba šťouchané brambory.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Zapečené těstoviny trochu jinak
Bramborový gratin
Pečená paprikovo rajčatová polévka
Kuskus se zeleninou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.