Králík s hořčičnou omáčkou
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1197 KJ
- tuky
- 27 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- bílkovina
- 4 g
- sacharidy
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- sodík
- 216 mg
- fosfor
- 87 mg
- draslík
- 81 mg
- vápník
- 51 mg
- hořčík
- 40 mg
- cholesterol
- 39 mg
- železo
- 20 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 králík
- 2 cibule
- 100 g slaniny
- 250 ml vývaru
- 3 lžíce hořčice
- 150 ml smetany
- 2 lžíce másla
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup:
- Králíka si omejeme a naporcujeme. Osolíme a opepříme.
- V hrnci na másle osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a slaninu.
- Přidáme králíka a necháme maso zatáhnout.
- Přidáme hořčici, majoránku, vývar, přiklopíme a dusíme - cca 45 minut.
- Když je maso měkké, vyndáme na talíř, omáčku zjemníme smetanou a povaříme 2 minutky.
- Podáváme s vařenými bramborami. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.