Rizoto s kuřecím masem, podlévané bílým vínem
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1882 KJ
- bílkovina
- 34 g
- sacharidy
- 27 g
- tuky
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 92 mg
- vápník
- 62 mg
- draslík
- 21 mg
- fosfor
- 20 mg
- hořčík
- 20 mg
- sodík
- 7 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 2 dcl bílého suchého vína
- 3 kuřecí prsa
- 1 šalotka
- 1 mrkev
- Sůl
- Pepř
- Podravka
- 100 ml smetany
- 2 lžíce másla
- 350 g rýže
- 1 lžíce oleje
Postup:
- Nejprve si uvaříme rýži ve vroucí osolené vodě s trochou Podravky.
- Pak si očistíme maso, šalotku a mrkev.
- Maso a šalotku nakrájíme a mrkev nastrouháme na hrubším struhadle.
- Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a máslo. Přidáme šalotku a když se osmaží, přidáme maso.
- Vše dochutíme a necháme cca 10 minut smažit. Poté podlejeme bílým vínem.
- Necháme cca 10 -15 minut vařit.
- Přidáme mrkev a zamýcháme. Rýži, kterou jsme si přecedili, přidáme na pánev a zalijeme smetanou. Vše pořádně promícháme a necháme vařit cca 5 minut a je hotovo.
- Podáváme s bílým suchým vínem. Je to poněkud zvláštní typ rizota, ale u nás velmi oblíbený. Přeji ať chutná i vám. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Králík dušený na víně a kořenové zelenině
Bavorské vdolečky
Bramborové knedlíky se škvarkama
Plněné (nejen) vegetariánské žampiony
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.