Znojemská hovězí s rýží

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 20 minut
Vaření: 100 minut
Znojemská hovězí s rýží - všichni známe, a ještě lepší je druhý den.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4698 KJ
tuky
82 g
bílkovina
58 g
sacharidy
36 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cholesterol
134 mg
vápník
79 mg
draslík
53 mg
fosfor
43 mg
hořčík
31 mg
zinek
10 mg
sodík
4 mg
měď
3 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 750 g hovězího
  • 2 střední cibule
  • 150 g špeku
  • 3 sladkokyselé okurky
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 l hovězího vývaru
  • 8 kuliček nového koření
  • 4 lžíce sádla
  • 2 lžíce červené papriky
  • 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Špek nakrájíme na klínky a dáme je na 1 hodinu do mrazáku.
  2. Do masa uděláme tenkým dlouhým nožem zářezy a vsuneme do nich špek. Maso je dobré svázat provázkem, aby pěkně drželo tvar.
  3. Osolíme, opepříme ze všech stran.
  4. V hrnci rozpálíme sádlo, maso na něm ze všech stran dohněda opečeme a vyjmeme.
  5. Pak uděláme základ na omáčku : pokrájenou cibuli a zbytek špeku orestujeme pozvolna dohněda, pak přidáme polovinu na nudličky nakrájených okurek. Přidáme hořčici a také orestujeme. Zaprášíme moukou, chvilku mícháme, pak přidáme papriku a nové koření. Zalijeme asi litrem vývaru.
  6. Dobře rozmícháme a vrátíme zpět maso. Přiklopíme a dusíme 1,5 hodiny doměkka.
  7. Podle potřeby podléváme vývarem.
  8. Nakonec přidáme zbylé pokrájené okurky.
  9. Prohřejeme, dochutíme. Podáváme s rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.