Znojemská hovězí s rýží
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4698 KJ
- tuky
- 82 g
- bílkovina
- 58 g
- sacharidy
- 36 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cholesterol
- 134 mg
- vápník
- 79 mg
- draslík
- 53 mg
- fosfor
- 43 mg
- hořčík
- 31 mg
- zinek
- 10 mg
- sodík
- 4 mg
- měď
- 3 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 750 g hovězího
- 2 střední cibule
- 150 g špeku
- 3 sladkokyselé okurky
- 1 polévková lžíce hořčice
- 1 l hovězího vývaru
- 8 kuliček nového koření
- 4 lžíce sádla
- 2 lžíce červené papriky
- 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)
- pepř
- sůl
Postup:
- Špek nakrájíme na klínky a dáme je na 1 hodinu do mrazáku.
- Do masa uděláme tenkým dlouhým nožem zářezy a vsuneme do nich špek. Maso je dobré svázat provázkem, aby pěkně drželo tvar.
- Osolíme, opepříme ze všech stran.
- V hrnci rozpálíme sádlo, maso na něm ze všech stran dohněda opečeme a vyjmeme.
- Pak uděláme základ na omáčku : pokrájenou cibuli a zbytek špeku orestujeme pozvolna dohněda, pak přidáme polovinu na nudličky nakrájených okurek. Přidáme hořčici a také orestujeme. Zaprášíme moukou, chvilku mícháme, pak přidáme papriku a nové koření. Zalijeme asi litrem vývaru.
- Dobře rozmícháme a vrátíme zpět maso. Přiklopíme a dusíme 1,5 hodiny doměkka.
- Podle potřeby podléváme vývarem.
- Nakonec přidáme zbylé pokrájené okurky.
- Prohřejeme, dochutíme. Podáváme s rýží.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.