Jednoduchá hrachová kaše

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Výborná s klobáskou, okurčičkou, a osmaženou cibulkou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2158 KJ
sacharidy
78 g
bílkovina
30 g
tuky
9 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
2 g
sůl
1 g
cukry
1 g
vápník
170 mg
hořčík
28 mg
fosfor
21 mg
draslík
20 mg
zinek
9 mg
sodík
7 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 2 l vody
  • 500 g žlutého hrachu (půleného )
  • 1 lžička soli
  • 1 ks cibule
  • špetka mletého pepře
  • 100 ml sladké smetany
  1. Celé balení půleného žlutého hrachu vsypeme do vody a propláchneme - tento hrách má výhodu, že se nemusí předem namáčet.
  2. Hrách zbavený nečistot dáme do 2 litrů neosolené vody tak, aby byl hrách dostatečně ponořený.
  3. Hrách vaříme 1 hodinu, asi 15 minut před koncem vaření osolíme.
  4. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje.
  5. Hrách slijeme - nezapomeneme si slitou vodu uložit bokem. Rozmixujeme na kaši. Vznikne hutná kaše, kterou si zředíme slitou vodou podle potřeby.
  6. Nyní už jen dochutíme osmaženou cibulkou a přilijeme podle chuti 12% smetanu. Osolíme, opepříme.

Jednoduchou hrachovou kaši doporučuji podávat s opečenou klobásou, okurkou a chlebem, popřípadě s vejcem na tvrdo.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.