Jednoduchá hrachová kaše
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2158 KJ
- sacharidy
- 78 g
- bílkovina
- 30 g
- tuky
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 2 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- vápník
- 170 mg
- hořčík
- 28 mg
- fosfor
- 21 mg
- draslík
- 20 mg
- zinek
- 9 mg
- sodík
- 7 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 2 l vody
- 500 g žlutého hrachu (půleného )
- 1 lžička soli
- 1 ks cibule
- špetka mletého pepře
- 100 ml sladké smetany
- Celé balení půleného žlutého hrachu vsypeme do vody a propláchneme - tento hrách má výhodu, že se nemusí předem namáčet.
- Hrách zbavený nečistot dáme do 2 litrů neosolené vody tak, aby byl hrách dostatečně ponořený.
- Hrách vaříme 1 hodinu, asi 15 minut před koncem vaření osolíme.
- Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje.
- Hrách slijeme - nezapomeneme si slitou vodu uložit bokem. Rozmixujeme na kaši. Vznikne hutná kaše, kterou si zředíme slitou vodou podle potřeby.
- Nyní už jen dochutíme osmaženou cibulkou a přilijeme podle chuti 12% smetanu. Osolíme, opepříme.
Jednoduchou hrachovou kaši doporučuji podávat s opečenou klobásou, okurkou a chlebem, popřípadě s vejcem na tvrdo.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Energetické chia čokoládové sušenky
Vepřové na kmíně
Kuřecí supreme
Špaldové muffiny s dýňovým pyré a drobenkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.