Bramborovozeleninová kaše s domácím uzeným
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4831 KJ
- tuky
- 116 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- bílkovina
- 13 g
- sacharidy
- 12 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sodík
- 949 mg
- draslík
- 424 mg
- fosfor
- 156 mg
- vápník
- 84 mg
- hořčík
- 21 mg
- cholesterol
- 7 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 4 brambory
- 2 petržele
- 1 mrkev
- 1 kedlubna
- 1/2 celeru
- 2 cibule
- olej
- 250 ml smetany
- trochu mléka
- sůl
- 700 g uzeného masa
- 1 lžíci másla
Postup:
- Brambory, petržel, mrkev, kedluben, celer a jednu cibuli nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit.
- Vodu osolíme, nebo přidáme zeleninový vývar.
- Mezitím si osmažíme na oleji cibulku do zlatova.
- Po uvaření scedíme vodu, přidáme máslo a šťouchadlem vše spojíme dohromady.
- Přilijeme smetanu. Když je kaše moc hustá, nalijeme mléko. Vše důkladně promícháme.
- Jestliže máte rádi hladkou kaši, můžete ji projet ještě mixérem.
- Ochutnáme a popřípadě dosolíme.
- Podáváme s domácím uzeným, které nakrájíme na plátky. A na kaši nasypeme do zlatova osmaženou cibulku. Přeji dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.