Vařená vepřová kýta s hranolkami
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3546 KJ
- sůl
- 326 g
- sacharidy
- 85 g
- bílkovina
- 59 g
- tuky
- 28 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 4 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- cholesterol
- 399 mg
- vápník
- 79 mg
- draslík
- 50 mg
- fosfor
- 39 mg
- hořčík
- 25 mg
- sodík
- 3 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové kýty
- 500 g hranolků
- 2 cibule
- 1 červená cibule
- 1 sáček gulášové koření
- Sůl
- Pepř
- 2 lžíce másla
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžička červené mleté papriky
Jíška :
Postup:
- Nadrobno si nakrájíme cibule.
- Maso očistíme a nakrájíme na kostičky.
- Do hrnce dáme cca 2 lžíce oleje a cibulku na něm zpěníme.
-
Přidáme maso, které osolíme a opepříme. Přidáme sáček gulášového koření, chvíli orestujeme a zalijeme cca 1 litrem vroucí vody. Necháme vařit cca 60 minut, aby bylo masíčko hezky křehké.
-
Jíška:
- Na pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme mouku s červenou paprikou. Všechno necháme spojit.
- Jíšku necháme vychladnout a pak ji přidáme do hrnce s masem. Vše pořádně provaříme cca 5-10 minut.
- A je hotovo, teď už jen zbývá udělat si hranolky - já je dávám na plech s pečícím papírem do trouby na 190° cca 20 minutek a můžete podávat. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem
Segedínský guláš
Pečená kačena s červeným zelím a bramborovými šiškami
Rajčatové rizoto
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.