Pečená krkovice v kabátku

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 80 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4658 KJ
tuky
113 g
bílkovina
64 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
sacharidy
8 g
cukry
1 g
cholesterol
120 mg
vápník
65 mg
draslík
52 mg
fosfor
48 mg
hořčík
39 mg
železo
20 mg
sodík
4 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovičky
  • 3 cibule
  • 420 g majonézy
  • 200 g sýra (na strouhání)
  • sůl
  • pepř
  • lžíce kmínu
  • trocha majoránky

Postup:

  1. Očištěné maso osolíme, opepříme, okmínujeme a posypeme majoránkou.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
  3. Maso vložíme do pekáče a natřeme silnou vrstvou majonézy (vrstva cca 4 mm) a poklademe kolečka cibule.
  4. Nakonec vše zasypeme strouhaným sýrem. Podlejeme cca 100 ml vody.
  5. Pekáč přikrejeme a dáme péct do vyhřáté trouby 180 stupňů. Pečeme cca 60 - 80 minut.
  6. Podáváme s pečenými bramborami ochucené česnekem a solí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.