Pečená krkovice v kabátku
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4658 KJ
- tuky
- 113 g
- bílkovina
- 64 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- sacharidy
- 8 g
- cukry
- 1 g
- cholesterol
- 120 mg
- vápník
- 65 mg
- draslík
- 52 mg
- fosfor
- 48 mg
- hořčík
- 39 mg
- železo
- 20 mg
- sodík
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovičky
- 3 cibule
- 420 g majonézy
- 200 g sýra (na strouhání)
- sůl
- pepř
- lžíce kmínu
- trocha majoránky
Postup:
- Očištěné maso osolíme, opepříme, okmínujeme a posypeme majoránkou.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
- Maso vložíme do pekáče a natřeme silnou vrstvou majonézy (vrstva cca 4 mm) a poklademe kolečka cibule.
- Nakonec vše zasypeme strouhaným sýrem. Podlejeme cca 100 ml vody.
- Pekáč přikrejeme a dáme péct do vyhřáté trouby 180 stupňů. Pečeme cca 60 - 80 minut.
- Podáváme s pečenými bramborami ochucené česnekem a solí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.