Tuňákové smažené taštičky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2776 KJ
- sacharidy
- 101 g
- bílkovina
- 22 g
- tuky
- 20 g
- cukry
- 6 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sůl
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 670 mg
- fosfor
- 273 mg
- vápník
- 149 mg
- hořčík
- 87 mg
- cholesterol
- 42 mg
- sodík
- 6 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 200 ml vody
- sůl
- 400 g tuňáka (ve vlastní šťávě)
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- trocha petrželky
- trocha koriandru
- trocha tymiánu
- trocha mletého kmínu
- pepř
- sůl
- olej (na smažení)
Těsto
Náplň
Postup:
- Připravíme si těsto - do mísy s moukou a solí přiléváme vodu a zaděláme hladké těsto. Rozdělíme na 16 dílů. Necháme odpočnout.
- Zatím si připravíme náplň - tuňáka rozmačkáme (vidličkou) a přihodíme nasekané bylinky.
- Osmažíme cibulku s česnekem do sklovata. Vypnem.
- Přidáme tuňáka s bylinkami do cibulky, promícháme a dochutíme solí, pepřem.
- Těsto rozválíme na placku. Na každou placku dáme náplň, lehce ji stiskneme a složíme do trouhelníku. Konce k sobě pevně přitiskneme (vydličkou).
- Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Dáme okapat na papírový ubrousek a podáváme s plátky citronů. Můžeme podávat také se zelininovým salátem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
Fettuccine s lososem
Kysané zelí
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.