Tuňákové smažené taštičky

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2776 KJ
sacharidy
101 g
bílkovina
22 g
tuky
20 g
cukry
6 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
sůl
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
670 mg
fosfor
273 mg
vápník
149 mg
hořčík
87 mg
cholesterol
42 mg
sodík
6 mg
železo
5 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg

Ingredience

    Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 200 ml vody
  • sůl
  • Náplň

  • 400 g tuňáka (ve vlastní šťávě)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • trocha petrželky
  • trocha koriandru
  • trocha tymiánu
  • trocha mletého kmínu
  • pepř
  • sůl
  • olej (na smažení)

Postup:

  1. Připravíme si těsto - do mísy s moukou a solí přiléváme vodu a zaděláme hladké těsto. Rozdělíme na 16 dílů. Necháme odpočnout.
  2. Zatím si připravíme náplň - tuňáka rozmačkáme (vidličkou) a přihodíme nasekané bylinky.
  3. Osmažíme cibulku s česnekem do sklovata. Vypnem.
  4. Přidáme tuňáka s bylinkami do cibulky, promícháme a dochutíme solí, pepřem.
  5. Těsto rozválíme na placku. Na každou placku dáme náplň, lehce ji stiskneme a složíme do trouhelníku. Konce k sobě pevně přitiskneme (vydličkou).
  6. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Dáme okapat na papírový ubrousek a podáváme s plátky citronů. Můžeme podávat také se zelininovým salátem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.