Lehký dortík

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Lehký dortík s ovocem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2561 KJ
sacharidy
72 g
cukry
39 g
tuky
33 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
bílkovina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
483 mg
fosfor
129 mg
vápník
85 mg
hořčík
71 mg
cholesterol
48 mg
sodík
19 mg
železo
1 mg

Ingredience

    Na piškot

  • 3 vajíčka
  • 150 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vody
  • sůl
  • Do krému

  • 500 ml zakysané smetany
  • 250 ml šlehačky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 ztužovač do šlehačky
  • A na ozdobu

  • 200 g hroznového vína
  • 200 g mandarinky
  • 200 g banánu

Připravíme si piškot

  1. Nejdříve si vymažeme kulatou formu na piškot máslem a vysypeme moukou. V robotu si našleháme vajíčka s cukrem do husté pěny, po lžících za stálého šlehání přidáváme olej, vodu a mouku.
  2. Nakonec necháme trochu mouky - do ní vmícháme půl sáčku prášku do pečiva a už ručně měchačkou vmícháme do pěny.
  3. Těsto nalejeme do vymazané formy a pečeme 20 minut v troubě na 180 stupňů.

Krém je snadný

  1. V misce smícháme zakysané smetany s našlehanou šlehačkou se stužovačem a s cukrem.

A dáme vše dohromady

  1. Na vychladlý piškot rozetřeme kém, poskládáme umyté ovoce a dáme ztuhnout do lednice.

Je to opravdu rychlý, lehký a dobrý dezert. Příjemnou zabavu a dobrou chuť!


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.