České vepřové rizoto s uzeným a zeleninou

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
České vepřové rizoto s uzeným a zeleninou - ještě okurčičku, nebo červenou řepu

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4186 KJ
tuky
75 g
bílkovina
38 g
sacharidy
30 g
mononenasycené mastné kyseliny
15 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
1 g
sodík
491 mg
draslík
393 mg
cholesterol
92 mg
vápník
84 mg
fosfor
73 mg
hořčík
51 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové plece
  • 300 g uzeného masa
  • 150 g sýra
  • 2 mrkve
  • 1 malá konzerva sterilovaného hrášku
  • 1 větší cibule
  • 2 hrnky rýže
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 2 lžíce sádla
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka červené papriky

Postup:

  1. V hrnci nejlépe s nepřilnavým povrchem necháme rozpustit sádlo. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme na kostičky nakrájenou mrkev.
  2. Po 5 minutách přidáme na malé kousky nakrájené plecko, orestujeme, aby se zatáhlo.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené uzené a orestujeme společně s paprikou.
  4. Přisypeme rýži, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme.
  5. Vaříme, dokud maso i rýže nejsou měkké.
  6. Přisypeme hrášek, v případě nutnosti dolijeme vodou (vývarem). Vaříme na mírném ohni.
  7. Podáváme posypané sýrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.