České vepřové rizoto s uzeným a zeleninou
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4186 KJ
- tuky
- 75 g
- bílkovina
- 38 g
- sacharidy
- 30 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 1 g
- sodík
- 491 mg
- draslík
- 393 mg
- cholesterol
- 92 mg
- vápník
- 84 mg
- fosfor
- 73 mg
- hořčík
- 51 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
Ingredience
- 500 g vepřové plece
- 300 g uzeného masa
- 150 g sýra
- 2 mrkve
- 1 malá konzerva sterilovaného hrášku
- 1 větší cibule
- 2 hrnky rýže
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- 2 lžíce sádla
- špetka soli
- špetka pepře
- špetka červené papriky
Postup:
- V hrnci nejlépe s nepřilnavým povrchem necháme rozpustit sádlo. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme na kostičky nakrájenou mrkev.
- Po 5 minutách přidáme na malé kousky nakrájené plecko, orestujeme, aby se zatáhlo.
- Přidáme na kostičky nakrájené uzené a orestujeme společně s paprikou.
- Přisypeme rýži, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme.
- Vaříme, dokud maso i rýže nejsou měkké.
- Přisypeme hrášek, v případě nutnosti dolijeme vodou (vývarem). Vaříme na mírném ohni.
- Podáváme posypané sýrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Fazolové lusky na kyselo
Vláčná bábovka s cuketou (včetně veganské verze)
Gnocchi alľ Amatriciana
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.