Gnocchi alľ Amatriciana
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2450 KJ
- sacharidy
- 67 g
- nasycené mastné kyseliny
- 45 g
- tuky
- 18 g
- bílkovina
- 17 g
- sůl
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 812 mg
- vápník
- 305 mg
- sodík
- 250 mg
- fosfor
- 188 mg
- hořčík
- 73 mg
- cholesterol
- 57 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 400 g drcených rajčat
- 100g Pecorino Romano
- 100 g slanina Guanciale
- 150 ml bílé víno
- olivový olej extra virgin
- sůl
- pepř
- 600 g brambor
- 150 g hladké mouky (více či méně dle potřeby)
- 1 vejce
- sůl
Gnocchi:
Gnocchi:
- Brambory upečeme v troubě do měkka( cca 160°C, 50 minut).
- Vychladlé nastrouháme na jemném struhadle nebo, pokud máme lis, prolisujeme.
- Přidáme hladkou mouku, vejce, trochu soli a vypracujeme těsto.
- Vytvarujeme úzké válečky, ze kterých krájíme malé nočky, asi 2 * 2 cm (snažíme se pracovat rychle – těsto může řídnout a lepit se).
- Do nočků můžeme udělat prstem menší důlek.
- Noky uvaříme v lehce osolené vroucí vodě. Až vyplavou na povrch, tak jsou hotové.
Omáčka Amatriciana:
- Slaninu nakrájíme na nudličky a na pár kapkách olivového oleje ji na pánvi opečeme do zlatova. Pokud se nám nepodaří sehnat Guanciale, můžeme použít i pancettu, ale chuť Guanciale je opravdu výjimečná.
- Polovinu slaniny z pánve odděláme stranou.
- Podlijeme bílým vínem a necháme pár minut odvařit z vína alkohol.
- Přidáme konzervovaná rajčata, pokud možno co nejkvalitnější a necháme chvilku podusit. Rajčata musí být opravdu dobrá, jinak se vám jídlo sotva podaří chuťově doladit k dokonalosti.
- Dále stačí už jen lehce přisolit a přidat špetku čerstvě mletého pepře a omáčku máme hotovou.Pro zmírnění kyselosti, můžeme přisladit malou lžičkou cukru.
- Před servírováním noky můžeme ještě trochu opéct na másle do zlatova(není nezbytné, ovšem chutnají lépe). Přidáme do nich hotovou omáčku, prohřejeme a na talíři posypeme zbytkem opečené slaniny Guanciale a nastrouhaným sýrem pecorino. Můžeme ještě ozdobit bazalkou nebo zelenou petrželkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rizoto s krevetami
Soba nudle s krevetami, kuřetem a houbami shitaake
Köttbullar - švédské masové kuličky
Burgundské hovězí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.