Marinovaná krkovice na provensálském koření

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 120 minut
Vaření: 20 minut
Marinovaná krkovice na provensálském koření s listovým špenátem a bramborovými noky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2043 KJ
sacharidy
44 g
tuky
29 g
mononenasycené mastné kyseliny
19 g
bílkovina
9 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
4 g
cukry
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
548 mg
fosfor
188 mg
vápník
102 mg
hořčík
58 mg
cholesterol
47 mg
sodík
16 mg
železo
5 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 3 plátky vepřové krkovice
  • větší špetka provensálského koření
  • 250 g listového špenátu
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 300 g bramborových noků
  • 6 lžic kečupu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 vejce
  • špetka sladké mleté papriky
  • sůl
  • pepř

Příprava

  1. Důkladně vypereme a osušíme krkovici.
  2. Krkovici nakrájíme na plátky.
  3. Důkladně naklepeme.
  4. Připravíme marinádu.
  5. Do misky si dáme 4 lžíce olivového oleje, kečup, provensálské koření.
  6. Důkladně promícháme a vložíme do ní maso.
  7. Necháme 2 hodiny v lednici.

Maso

  1. Na grilovací pánev nalijeme zbytek olivového oleje, necháme rozpálit pánev a po jednom vkládáme maso.
  2. Maso zprudka opečeme z obou stran, cca 3 minuty jedna strana (podle chuti).
  3. Vyjmeme maso na talířek a přikryjeme pokličkou.
  4. Do výpeku přilijeme zbylou marinádu, zaprášíme moukou.
  5. Důkladně zamícháme, aby nebyly hrudky.

Špenát

  1. Do hrnce dáme sádlo.
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. Restujeme do změknutí cibule.
  4. Přidáme listový špenát.
  5. Osolíme a opepříme.
  6. Po deseti minutách přidejte prolisovaný česnek.
  7. Přidejte vejce a nechte provařit.
  8. Dochuťte dle potřeby.

Příloha

  1. Bramborové noky vložíme na tři minuty do vroucí vody.
  2. Zcedíme.

Na talíř dáme bramborové noky, špenát, maso a zalijeme výpekem. Podáváme s kvalitně vychlazeným pivem.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.