Marinovaná krkovice na provensálském koření
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2043 KJ
- sacharidy
- 44 g
- tuky
- 29 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 19 g
- bílkovina
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- cukry
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 548 mg
- fosfor
- 188 mg
- vápník
- 102 mg
- hořčík
- 58 mg
- cholesterol
- 47 mg
- sodík
- 16 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 3 plátky vepřové krkovice
- větší špetka provensálského koření
- 250 g listového špenátu
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sádla
- 300 g bramborových noků
- 6 lžic kečupu
- 1 lžíce hladké mouky
- 6 lžic olivového oleje
- 1 vejce
- špetka sladké mleté papriky
- sůl
- pepř
Příprava
- Důkladně vypereme a osušíme krkovici.
- Krkovici nakrájíme na plátky.
- Důkladně naklepeme.
- Připravíme marinádu.
- Do misky si dáme 4 lžíce olivového oleje, kečup, provensálské koření.
- Důkladně promícháme a vložíme do ní maso.
- Necháme 2 hodiny v lednici.
Maso
- Na grilovací pánev nalijeme zbytek olivového oleje, necháme rozpálit pánev a po jednom vkládáme maso.
- Maso zprudka opečeme z obou stran, cca 3 minuty jedna strana (podle chuti).
- Vyjmeme maso na talířek a přikryjeme pokličkou.
- Do výpeku přilijeme zbylou marinádu, zaprášíme moukou.
- Důkladně zamícháme, aby nebyly hrudky.
Špenát
- Do hrnce dáme sádlo.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Restujeme do změknutí cibule.
- Přidáme listový špenát.
- Osolíme a opepříme.
- Po deseti minutách přidejte prolisovaný česnek.
- Přidejte vejce a nechte provařit.
- Dochuťte dle potřeby.
Příloha
- Bramborové noky vložíme na tři minuty do vroucí vody.
- Zcedíme.
Na talíř dáme bramborové noky, špenát, maso a zalijeme výpekem. Podáváme s kvalitně vychlazeným pivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tvarohové knedlíky s jahodami
Krůtí prsa s medovou omáčkou se zázvorem
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
Losos s listovým špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.