Pařížský dort s ovocem a máslovým krémem
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2810 KJ
- sacharidy
- 69 g
- tuky
- 40 g
- cukry
- 34 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- bílkovina
- 7 g
- vláknina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 318 mg
- cholesterol
- 124 mg
- fosfor
- 116 mg
- vápník
- 80 mg
- hořčík
- 50 mg
- sodík
- 43 mg
Ingredience
- 100 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 2 vejce
- 150 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml pařížské smetany
- 4 lžíce kakaa
- 2 banány
- 50 dkg jahod
- 1 pomeranč
- 25 dkg moučkového cukru
- 25 dkg másla
- 0,5 l polotučného mléka
- 1 vejce
- 15 dkg polohrubé mouky
KRÉM:
Korpus
- V míse utřeme cukr s vajíčky do pěny.
- Přidáme změklé máslo.
- Přidáme smetanu.
- Mouku smícháme s práškem do pečiva a přisypeme ke směsi.
- Nakonec vmícháme kakao.
- V případě, že je směs příliš hustá, rozředíme trochou mléka.
- Těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C po dobu minimálně 20 minut.
- Když si nebudeme jistí, doprostřed korpusu píchneme špejli.
- Po dopečení vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.
Krém
- V hluboké misce rozšleháme máslo s moučkovým cukrem.
- Vyšlehaný krém dáme na 2 hodiny do lednice, aby ztuhl.
- V kastrůlku s nepřilnavým povrchem smícháme mléko s polohrubou moukou.
- Přidáme cukr a vejce.
- Důkladně mícháme do zhoustnutí na mírném ohni.
- Necháme projít 3 minuty varem, ale stále mícháme.
- Odstavíme a po vychladnutí dáme odpočinout do lednice.
- Z lednice vyndáme obě směsi a smícháme je dohromady.
Kompletace
- Rozřízneme korpus.
- Na jednu polovinu dáme půlku krému.
- Přidáme ovoce.
- Přikryjeme druhou půlkou korpusu a celý dort pomažeme zbytkem krému.
- Hotový korpus můžeme posypat nastrouhanou čokoládou a ozdobit ovocem podle chuti.
- Před podávání dáme dort ještě na hodinu do lednice.
Výborný s ledovou kávou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Čočka beluga s opečenou cibulkou
Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
Hovězí vývar
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.