Sójové maso s ananasem a zeleninou na kari s rýží tří druhů
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2995 KJ
- sacharidy
- 93 g
- tuky
- 26 g
- bílkovina
- 21 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 18 g
- cukry
- 7 g
- vláknina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vápník
- 389 mg
- draslík
- 316 mg
- fosfor
- 275 mg
- hořčík
- 207 mg
- železo
- 48 mg
- sodík
- 27 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 100 g sojového masa (kostky)
- 1 lžíce kari
- špetka chilli
- 1 dcl olivového oleje
- 150 g nakládané papriky(4 ks)
- 1 rajčatový protlak
- špetka soli
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 g ananasu
- 1 kg rýže ( tří druhů )
- 1 kostka masoxu
MASO:
Do hrnce s vodou vložíme sójové maso nakrájené na kostky.
Přidáme masox.
Přivedeme k varu a vaříme doměkka.
Změklé maso vyjmeme z hrnce.
Odložíme na talíř a zakryjeme poklicí.
Nadrobno nakrájíme cibuli.
Necháme zesklovatět na rozpáleném oleji.
Přidáme maso a opečeme.
Do vzniklé směsi přidáme nakrájené papriky a ananas.
Očistíme a utřeme česnek a přidáme jej do směsi.
Přidáme kari, špetku chilli.
Podlijeme trochou vody.
Necháme zvolna dusit asi 10 minut.
Osolíme.
Přidáme rajčatový protlak a krátce dusíme na mírném ohni.
RÝŽE:
Rýži vložíme do hrnce s osolenou horkou vodou.
Přivedeme k varu.
Vaříme, dokud není rýže měkká.
Poté rýži zcedíme a servírujeme k hotové směsi.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou
Jednoduchý domácí chléb
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Pruhovaný chia pudink (vegan varianta)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.