Losos teriyaki
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1790 KJ
- bílkovina
- 40 g
- sacharidy
- 28 g
- tuky
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- sůl
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 716 mg
- fosfor
- 577 mg
- hořčík
- 259 mg
- vápník
- 133 mg
- cholesterol
- 90 mg
- železo
- 10 mg
- mangan
- 4 mg
- sodík
- 2 mg
- měď
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 800g filet lososa
- 5 lžic sojové omáčky
- 30g zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 150 ml rýžového vína
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- sůl
- pepř
- 1 lžíce sezamových semínek
- Lososa nakrájíme na 8 kousků , osolíme a opepříme.
- Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Stejně tak i česnek.
- Do kastrolu nalijeme sojovou omáčku, víno (pokud nemáte rýžové, použijte suché bílé, popřípadě 1 lžíci vinného octa), lžíci olivového oleje a přidáme do něj česnek a zázvor.
- Krátce svaříme do konzistence sirupu, přidáme lžíci medu a citronovou šťávu a necháme vychladnout.
- Lososa vložíme do hotové marinády, nejméně na půl hodiny.
- Rybu vytáhneme z marinády, osušíme a dáme kůží dolů na rozpálenou pánev a na zbytku olivového oleje 2 - 3 minutky opékáme.
- Rybu obrátíme, opékáme asi 1 minutu. Opět obrátíme a přilijeme do pánve marinádu.
- Necháme ještě ze dvě minutky probublávat a občas lžící rybu marinádou přelijeme.
- Máme hotovo.
Jako přílohu můžeme zvolit například rýži se zeleninou, salát pak choi nebo například nudle soba či rýžové. Lososa posypeme ještě sezamovým semínkem. Určitě si tento způsob přípravy lososa zamilujete...
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hřejivá veganská dýňová polévka
Dort s krémem z ricotty a bílé čokolády
Tvarohový dort s malinovým coulis
Jednoduchý domácí chléb
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.