Risolino se špenátem a kuřecími trhanci
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3710 KJ
- sacharidy
- 84 g
- tuky
- 48 g
- bílkovina
- 25 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 2 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 526 mg
- fosfor
- 195 mg
- vápník
- 149 mg
- cholesterol
- 147 mg
- hořčík
- 69 mg
- sodík
- 5 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g kuřecího masa
- 200 g rýžových kolínek (risolino)
- 100 g listového špenátu
- 50 g másla
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 3 lžíce oleje
- Kuřecí maso omejeme, očistíme, nasolíme, potřeme rozpuštěným máslem a dáme do vyhřáté trouby péct na 200 stupňů cca 1 hodinu.
- Maso vyndáme a vychladlé obereme od kosti a kůže. Natrháme na kousky.
- Kousky masa těsně před podáváním prohřejeme na pánvi se lžící oleje a podáváme s těstovinami obalené špenátem.
Risoliny
- Do vroucí, osolené vody, do které dáme 1 lžíci oleje, vysypeme Risoliny a vaříme dle návodu. Poté zcedíme a propláchneme studenou vodou.
ŠPENÁT
- Listový špenát spaříme ve vroucí vodě cca 2 minuty.
- Zcedíme a nasekáme na kousky.
- Na rozehřátém oleji (1 lžíce) orestujeme nahrubo nakrájený česnek, přidáme špenát, který ochutíme solí a pepřem.
- Necháme chvilku podusit, přidáme rýžové těstoviny a prohřejeme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.