Risolino se špenátem a kuřecími trhanci

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Risolino - rýžový kolínka, použijeme je jako doplněk ke špenátu a kuřecím kouskům

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3710 KJ
sacharidy
84 g
tuky
48 g
bílkovina
25 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
2 g
sůl
1 g
draslík
526 mg
fosfor
195 mg
vápník
149 mg
cholesterol
147 mg
hořčík
69 mg
sodík
5 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g kuřecího masa
  • 200 g rýžových kolínek (risolino)
  • 100 g listového špenátu
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce oleje
  1. Kuřecí maso omejeme, očistíme, nasolíme, potřeme rozpuštěným máslem a dáme do vyhřáté trouby péct na 200 stupňů cca 1 hodinu.
  2. Maso vyndáme a vychladlé obereme od kosti a kůže. Natrháme na kousky.
  3. Kousky masa těsně před podáváním prohřejeme na pánvi se lžící oleje a podáváme s těstovinami obalené špenátem.

Risoliny

  • Do vroucí, osolené vody, do které dáme 1 lžíci oleje, vysypeme Risoliny a vaříme dle návodu. Poté zcedíme a propláchneme studenou vodou.

ŠPENÁT

  • Listový špenát spaříme ve vroucí vodě cca 2 minuty.
  • Zcedíme a nasekáme na kousky.
  • Na rozehřátém oleji (1 lžíce) orestujeme nahrubo nakrájený česnek, přidáme špenát, který ochutíme solí a pepřem.
  • Necháme chvilku podusit, přidáme rýžové těstoviny a prohřejeme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.