Dušené maso vepřové
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2807 KJ
- tuky
- 56 g
- bílkovina
- 30 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- sacharidy
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cholesterol
- 130 mg
- vápník
- 105 mg
- fosfor
- 45 mg
- draslík
- 36 mg
- hořčík
- 32 mg
- sodík
- 2 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 0,5 kg vepřového masa (plecko)
- 80 g sádla (nebo slunečnicového oleje)
- Cibule (nakrájená nadrobno)
- Sůl
- pepř
- hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
Postup:
- Vepřové maso nakrájíme na plátky a naklepeme.
- V kastrolu si rozehřejeme olej a do rozpáleného oleje vkládáme plátky masa. Jen je necháme osmahnout z obou stran doběla, aby se zatáhly póry a v mase se udržela šťáva. Pokud s masem manipulujeme, v této fázi do něj nepícháme vidličkou, aby z něj šťáva nevytékala.
- Do tuku hodíme cibuli a necháme zesklovatět.
- Nezapomeneme maso posolit. Podle chuti popepříme. Vepřové maso výborně chutná a je křehčí, pokud plátky masa před dušením pomažeme lžičkou hořčice.
- Maso na cibulce podlijeme vodou a budeme jej dusit doměkka 1 - 1,5 hodiny.
- Průběžně přiléváme vodu, pokud se vysmahla. Můžeme také plátky masa během dušení několikrát obrátit.
- Na závěr zahustíme šťávu z masa hladkou moukou – poté, co jsme vytáhli plátky masa, moukou poprášíme dno kastrolu, případně přilijeme ještě trochu vody, a hlavně důkladně promícháme, aby se nevytvořily hrudky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Ryba na červeném curry
Nejrychlejší šátečky z listového těsta
Kuře na paprice se špeclemi
Dvojbarevný ricottový dort bez lepku
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.