Risolino s krevetkami
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1650 KJ
- sacharidy
- 66 g
- bílkovina
- 16 g
- tuky
- 7 g
- vláknina
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 835 mg
- fosfor
- 314 mg
- sodík
- 194 mg
- vápník
- 105 mg
- cholesterol
- 98 mg
- hořčík
- 69 mg
- zinek
- 2 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 125 g krevet (koktejlové)
- 150 g rýžových kolínek (Risoliny)
- 40 g ředkviček
- 40 g žampionů
- 20 g jarní cibulky
- 1 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1/2 lžíce koření (Ratatouille)
- 1 lžíce citrónové šťávy
Postup:
- Nejdříve dáme vařit do vroucí, osolené vody rýžová kolínka (Rosoliny) dle návodu.
- Mezitím si nakrájíme na kousky ředkvičky, oloupané žampiony (jen hlavičky), jarní cibulku - i zelenou část, chilli papričku (dle svého uvážení) a nahrubo rozdrcený česnek. )
- To vše dáme na rozehřátý olej, ochutíme a chvíli orestujeme cca 2 - 3 minutky.
- Přidáme rozmražené koktejlové krevetky, přidáme šťávu z citronu a dusíme cca 2 minuty.
- Nakonec přihodíme zcezené a propláchnuté Risoliny a prohřejeme.
- Pak jenom popřejeme dobré chutnání a připijeme si dobrým bílým vímem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Šafránové rizoto
Špagety Aglio olio a peperoncino
Zapečené těstoviny trochu jinak
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.