Vepřová plec s mrkví a bramborový knedlík
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2074 KJ
- tuky
- 38 g
- bílkovina
- 33 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- sacharidy
- 5 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 905 mg
- fosfor
- 154 mg
- sodík
- 140 mg
- cholesterol
- 128 mg
- vápník
- 97 mg
- hořčík
- 80 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 5 mg
Ingredience
- 1 kg vepřová plec
- 1 cibule
- 4 mrkve
- 5 stroužků česneku
- 300 ml vepřového vývaru
- Sůl
- Pepř
- kmín
- trocha petržele
- 3 lžíce oleje
Postup:
- Maso si očistíme a nakrájíme na kostičky.
- Do zapékací mísy dáme olej a přidáme maso, které okořeníme.
- Cibuli i česnek nakrájíme na tenké kolečka a přidáme k masu.
- Mrkev očistíme nakrájíme a také přidáme do mísy.
- Vše zalijeme vývarem,posypeme petrželkou a přiklopíme víčkem.
- Dáme péct do trouby cca na 1,5 hodiny na 200° (občas promícháme).
- Po hodině sundáme víko a dopečeme.
- Je to jednoduchý a dobrý oběd. Velmi dobrý je k tomu bramborový knedlík, ale i kyselé zelí. Dobrou chuť
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bramborové šišky
Piškotový dort s pařížským krémem
Holandská omáčka
Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.