Domácí Pizza s nejlepší salakvardou
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2639 KJ
- sacharidy
- 64 g
- tuky
- 35 g
- bílkovina
- 22 g
- cukry
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 520 mg
- fosfor
- 196 mg
- vápník
- 87 mg
- hořčík
- 64 mg
- sodík
- 17 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 400 g polohrubé mouky
- 20 g droždí
- 200 ml teplé vody
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 100 ml majonézy
- 1 rajčatový protlak
- 1 cibule (malá)
- 4 stroužky česneku
- 5 lžic kečupu
- 2 lžíce cukru
- Sůl
- 1 lžíce oleje
- Pepř
- oregano
- 15 dkg šunky
- 15 dkg vysočiny
- 150 g mozzarely
Těsto
Salakvarda
Na vrch
Těsto:
- Všechny ingredience si smícháme v míse. Droždí nenechávám vykynout, jen ho tam rozdrolíme a zpracujeme těsto.
- Na plech s pečícím papírem si rozprostřeme těsto.
Salakvarda:
- V kastrůlku si na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme promačkáný česnek a zalijeme protlakem.
- Přidáme kečup, sůl cukr a oregano.
- Necháme cca 10 minut vařit na mírném ohni.
- Když máme hotovo, salakvardu si hezky rozmažeme po těstě.
- Nakonec poklademe nakrajenými salámy a navrch nastrouháme na hrubém struhadle mozzarelu.
- Dáme do trouby na 200° cca 30-40 minut.
U nás je tato varianta oblíbená, zkuste sami. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.