Pravá ruská Soljanka
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1696 KJ
- bílkovina
- 41 g
- tuky
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- sacharidy
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 640 mg
- fosfor
- 439 mg
- vápník
- 365 mg
- hořčík
- 198 mg
- cholesterol
- 149 mg
- sodík
- 103 mg
- železo
- 15 mg
- měď
- 14 mg
- zinek
- 6 mg
- mangan
- 5 mg
Ingredience
- 800 g hovězí kližky
- 3 rajčata
- 4 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 2 okurky (slané)
- 10 kuliček celého pepře
- špetka soli
- 1 cibule
- 50 g rajčatového pyré
- 2 lžíce másla
- 12 zelených oliv
- 150 ml zakysané smetany
- 1 citron
- 4 snítky kopru
Postup:
- Maso očistíme. Vložíme do hrnce s 2 - 2,5 litru vody. Přidáme bobkový list, potom nové koření a pepř. Osolíme.
- Přivedeme k varu a táhneme - přibližně 3 hodiny.
- Když je maso měkké, vyjmeme jej. Maso necháme vychladnout, vychladnutí jej nakrájíme na nudličky.
- Rajčata nařízneme do kříže. Vaříme cca 2 minuty. Poté je vyjmeme a vložíme do studené vody.
- Rajčata oloupeme, nakrájíme je na plátky.
- V hrnci zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme rajčatové pyré.
- Osmahneme.
- Přilijeme scezený vývar z masa. Přivedeme k varu. Přidáme nakrájené okurky - přilijeme i trochu nálevu z okurek.
- Přidáme nakrájené olivy.
- Vložíme maso a táhneme přibližně 15 minut.
- Podáváme s trochou zakysané smetany, ozdobíme plátky citronu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyspaná fermentovaná ovesná kaše
Domácí pečená banánová granola
Zapečené těstoviny trochu jinak
Roštěná na houbách
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.