Krevety v listovém těstě
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1347 KJ
- sacharidy
- 25 g
- tuky
- 20 g
- bílkovina
- 9 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 92 mg
- sodík
- 84 mg
- fosfor
- 83 mg
- cholesterol
- 71 mg
- vápník
- 30 mg
- hořčík
- 17 mg
Ingredience
- 100 g krevet (koktejlové krevety mražené)
- 270 g listového těsta (rozválené těsto kupované)
- 1 vajíčko
- 20 g jarní cibulky
- trocha koření (Ratatouille)
- lžíce citronové šťávy
Postup:
- Nejdříve si rozmražené krevety smícháme s nakrájenou jarní cibulkou i zelenou částí, citrónovou šťávou a kořením. Necháme marinovat.
- Vyndáme listové těsto z ledničky a nakrájíme na obdélníčky. Cca 5 milimetrů od kraje nařízneme (můžem udělat normální šáteček).
- Na dno těsta dáme krevetky i s cibulkou a těsto přehneme.
- Nakonec vše potřeme rozšlehaným vajíčkem.
- Dáme do rozehřáté trouby 200 stupňů a pečeme do zlatova cca 20 minut.
- Otevřeme lahvičku dobrého bílého vína a popřejeme si doré chutnání .
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
Plněná máslová dýně
Pečené vepřové maso se špenátem
Zázvorový chia pudink s borůvkami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.