Roštěnky
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1848 KJ
- tuky
- 35 g
- bílkovina
- 26 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- sacharidy
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 138 mg
- fosfor
- 28 mg
- cholesterol
- 18 mg
- vápník
- 17 mg
- hořčík
- 15 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 0,5 kg hovězího masa
- 80 g sádla (nebo slunečnicového oleje)
- 2 rajčata
- 2 lžíce hladké mouky
- cibule
- mletá sladká paprika
- hořčice
- sůl
Postup:
- Hovězí roštěnec nakrájíme na 4 plátky a naklepeme.
- V kastrolu si rozehřejeme olej a do rozpáleného oleje vkládáme plátky masa. Jen je necháme osmahnout z obou stran doběla, aby se zatáhly póry a v mase se udržela šťáva. Pokud s masem manipulujeme, v této fázi do něj nepícháme vidličkou, aby z něj šťáva nevytékala.
- Do tuku hodíme cibuli a necháme zesklovatět.
- Maso posolíme a posypeme paprikou. Maso výborně chutná a je křehčí, pokud plátky masa před dušením pomažeme lžičkou hořčice.
- Maso na cibulce podlijeme vodou a budeme jej dusit 1,5 až 2 hodiny pod pokličkou.
- Průběžně přiléváme vodu, pokud se vysmahla. Můžeme také plátky masa během dušení několikrát obrátit.
- Pro lepší chuť a barvu můžeme 15 minut před dovařením přidat k masu na plátky nakrájená rajčata.
- Na závěr zahustíme šťávu z masa hladkou moukou – poté, co jsme vytáhli plátky masa, moukou poprášíme dno kastrolu, případně přilijeme ještě trochu vody, a hlavně důkladně promícháme, aby se nevytvořily hrudky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřová játra na roštu
Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)
Boloňské ragů
Základní kváskový chléb
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.