Roštěnky

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 120 minut
Celkově: 1300 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1848 KJ
tuky
35 g
bílkovina
26 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
sacharidy
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
cukry
1 g
draslík
138 mg
fosfor
28 mg
cholesterol
18 mg
vápník
17 mg
hořčík
15 mg
sodík
4 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 0,5 kg hovězího masa
  • 80 g sádla (nebo slunečnicového oleje)
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce hladké mouky
  • cibule
  • mletá sladká paprika
  • hořčice
  • sůl

Postup:

  1. Hovězí roštěnec nakrájíme na 4 plátky a naklepeme.
  2. V kastrolu si rozehřejeme olej a do rozpáleného oleje vkládáme plátky masa. Jen je necháme osmahnout z obou stran doběla, aby se zatáhly póry a v mase se udržela šťáva. Pokud s masem manipulujeme, v této fázi do něj nepícháme vidličkou, aby z něj šťáva nevytékala.
  3. Do tuku hodíme cibuli a necháme zesklovatět.
  4. Maso posolíme a posypeme paprikou. Maso výborně chutná a je křehčí, pokud plátky masa před dušením pomažeme lžičkou hořčice.
  5. Maso na cibulce podlijeme vodou a budeme jej dusit 1,5 až 2 hodiny pod pokličkou.
  6. Průběžně přiléváme vodu, pokud se vysmahla. Můžeme také plátky masa během dušení několikrát obrátit.
  7. Pro lepší chuť a barvu můžeme 15 minut před dovařením přidat k masu na plátky nakrájená rajčata.
  8. Na závěr zahustíme šťávu z masa hladkou moukou – poté, co jsme vytáhli plátky masa, moukou poprášíme dno kastrolu, případně přilijeme ještě trochu vody, a hlavně důkladně promícháme, aby se nevytvořily hrudky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.