Aglio olio e peperoncino s vepřovou kotletou

Lukasz
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 1
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
Trochu inovace, která snad neurazí již tak výborný recept

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4623 KJ
sacharidy
92 g
tuky
60 g
bílkovina
43 g
mononenasycené mastné kyseliny
35 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
sůl
2 g
draslík
1,574 g
lepek
1 g
fosfor
554 mg
vápník
467 mg
hořčík
168 mg
železo
13 mg
zinek
5 mg
mangan
4 mg
sodík
4 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 120 g vepřové kotlety
  • 120 g špaget
  • 3 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička (záleží, jak moc máte pálivou)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • hrst bazalky
  • sůl
  • pepř
  • trocha parmazánu (na posypání)

Postup:

  1. Vepřovou kotletu osolíme, opepříme a opečeme na troše oleje. Hotovou kotletu zabalíme do alobalu, aby krásně došla a vydržela teplá.
  2. Špagety dáme vařit dle návodu na obalu.
  3. Ve stejné pánvi, co jsme dělali kotletu připravíme česnek. Přidáme zbytek oleje a pomalu opečeme česnek nakrájený na plátky a chilli papričku, kterou jsme nasekali.
  4. K hotovému česneku přidáme uvařené špagety, dochutíme vše solí a čerstvě mletým pepřem.
  5. Zamícháme s nasekanou bazalkou.
  6. Na talíř dáme nejprve špagety, posypeme parmazánem a navrch dáme kotletu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.