Vepřová plec s bramborou kaší maštěnou máslem
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 6805 KJ
- sacharidy
- 130 g
- tuky
- 101 g
- bílkovina
- 48 g
- nasycené mastné kyseliny
- 45 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 34 g
- vláknina
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- cukry
- 4 g
- draslík
- 3,372 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 299 mg
- sodík
- 285 mg
- cholesterol
- 265 mg
- vápník
- 196 mg
- hořčík
- 192 mg
- železo
- 8 mg
- zinek
- 5 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové plece
- 250 ml smetany
- 0,5 l mléka
- 3 kg brambor
- trocha koření ( Farmářské brambory )
- sůl
- 250 g másla
- trocha oleje
Nástroje
-
Tyčový mixér
KAŠE:
Brambory očistíme.
Uvaříme bez slupky doměkka.
Po uvaření brambory rozmělníme šťouchačkou.
Následně zpracujeme tyčovým mixérem.
Mléko a smetanu smícháme.
Ohřejeme.
Přilijeme k bramborám.
Mixérem vypracujeme kaši.
Přidáme kostku másla.
Osolíme.
Důkladně promícháme.
MASO:
Maso očistíme.
Nakrájíme na plátky.
Osolíme.
Posypeme kořením "Farmářské brambory".
Na pekáč nalijeme trochu oleje.
Do pekáče naskládáme maso.
Pečeme z obou stran.
Když je maso měkké, servírujeme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Klasický sladký rohlík
Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou
Celozrnné ořechové wafle
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.