Vepřové maso dvou druhů se zelím a bramborovým knedlíkem
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4998 KJ
- sacharidy
- 114 g
- tuky
- 56 g
- bílkovina
- 56 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 17 g
- vláknina
- 9 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 3 g
- draslík
- 2,06 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- sodík
- 839 mg
- fosfor
- 454 mg
- vápník
- 238 mg
- hořčík
- 161 mg
- cholesterol
- 131 mg
- železo
- 9 mg
- zinek
- 7 mg
- měď
- 2 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 500 g vepřové krkovice
- 500 g vepřové pečeně
- 3 lžičky kmínu
- 1 lžíce hladké mouky
- 6 stroužků česneku
- 3 cibule
- 150 g vepřového sádla
- špetka kari
- 2 lžíce hrubé mouky
- 1 kg kysaného zelí
- 2 cibule
- trocha cukru
- sůl
- trocha octa
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžíce vepřového sádla
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- 200 g hladké mouky
- 150 g hrubé krupice
- sůl
MASO:
ZELÍ:
KNEDLÍKY:
Nástroje
-
palička na maso
MASO:
- Maso očistíme.
- Nakrájíme na plátky.
- Jemně naklepeme.
- Osolíme.
- Jemně posypeme kmínem.
- Česnek rozetřeme a naneseme na maso z obou stran.
- Najemno nakrájenou cibuli vložíme do pekáče nebo hrnce.
- Přidáme sádlo.
- Poklademe krkovici.
- V druhém pekáči nebo hrnci postup opakujeme, tentokrát s vepřovou pečení.
- Pečeni posypeme trochou kari koření.
- Podlijeme hrnkem vody.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150° doměkka, přibližně 2 hodiny.
- Po upečení maso necháme cca 10 minut odpočinout
ZELÍ:
Balíček se zelím otevřeme a vylijeme nálev do prázdné nádoby.
Na rozpáleném sádle osmahneme cibuli a kmín.
Přidáme zelí.
Podle chuti přidáme cukr.
Zalijeme nálevem.
Přidáme trochu octa.
Osolíme.
Vaříme přibližně 15 - 20 minut.
KNEDLÍKY:
Brambory očistíme.
Uvaříme doměkka.
Brambory nastrouháme.
Do misky vyklepneme jedno celé vejce.
U druhého vajíčka oddělíme žloutek a přidáme jej do misky.
Osolíme.
Přidáme krupici a mouku.
Vypracujeme těsto.
Na válu jej zpracujeme na dva malé válečky.
Vložíme do vroucí osolené vody.
Vaříme přibližně 20 minut.
Průběžně je obracíme, aby se nepřipálily.
Po uvaření nakrájíme na plátky.
Servírujeme s masem a zelím.
Ideální podávat s vychlazeným 12° pivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí závitek s kořenovou zeleninou
Presovaný bůček s pečenými jablky
Nejrychlejší šátečky z listového těsta
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.