Tradiční český vepřový gulášek
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2634 KJ
- tuky
- 52 g
- bílkovina
- 29 g
- sacharidy
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 240 mg
- cholesterol
- 113 mg
- fosfor
- 102 mg
- vápník
- 100 mg
- hořčík
- 43 mg
- železo
- 16 mg
- sodík
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 800 g vepřového masa (plece)
- 1 dcl oleje
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- špetka kmínu
- 1 lžíce hladké mouky
- špetka majoránky
- 2 cibule
- 4 lžičky mleté papriky ( gulášová )
- 2 lžíce másla
Postup:
- Cibuli oloupeme.
- Nakrájíme najemno.
- Osmahneme na oleji dozlatova.
- Přidáme maso nakrájené na kostičky.
- Když se maso zatáhne, přidáme červenou papriku.
- Osolíme, opepříme.
- Česnek oloupeme a nadrtíme.
- Přidáme jej do směsi.
- Podlijeme trochou vody a zvolna dusíme.
- Když je maso měkké, přidáme kmín a majoránku podle chuti.
- Mouku osmahneme na másle, tím vznikne jíška.
- Omáčku zahustíme vzniklou jíškou.
- Necháme ještě krátce vařit.
- Můžeme podávat s rýží, knedlíkem, těstovinami nebo pečivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
Pletýnka se slaninou a sýrem
Hrachová kaše s uzeným masem
Kuřecí steak s bylinkovým velouté
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.