Tradiční český vepřový gulášek

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 20 minut
Vaření: 80 minut
Jako přílohu jsem zvolil chléb.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2634 KJ
tuky
52 g
bílkovina
29 g
sacharidy
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
draslík
240 mg
cholesterol
113 mg
fosfor
102 mg
vápník
100 mg
hořčík
43 mg
železo
16 mg
sodík
3 mg
mangan
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 800 g vepřového masa (plece)
  • 1 dcl oleje
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • špetka kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • špetka majoránky
  • 2 cibule
  • 4 lžičky mleté papriky ( gulášová )
  • 2 lžíce másla

Postup:

  1. Cibuli oloupeme.
  2. Nakrájíme najemno.
  3. Osmahneme na oleji dozlatova.
  4. Přidáme maso nakrájené na kostičky.
  5. Když se maso zatáhne, přidáme červenou papriku.
  6. Osolíme, opepříme.
  7. Česnek oloupeme a nadrtíme.
  8. Přidáme jej do směsi.
  9. Podlijeme trochou vody a zvolna dusíme.
  10. Když je maso měkké, přidáme kmín a majoránku podle chuti.
  11. Mouku osmahneme na másle, tím vznikne jíška.
  12. Omáčku zahustíme vzniklou jíškou.
  13. Necháme ještě krátce vařit.
  14. Můžeme podávat s rýží, knedlíkem, těstovinami nebo pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.