Kuřecí steak s bylinkovým velouté
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2349 KJ
- bílkovina
- 45 g
- tuky
- 33 g
- sacharidy
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cholesterol
- 164 mg
- vápník
- 109 mg
- fosfor
- 48 mg
- hořčík
- 41 mg
- draslík
- 17 mg
- sodík
- 5 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 50 g másla
- 40 g hladké mouky
- 400 ml kuřecího vývaru
- 100 ml smetany
- sůl
- pepř
- tymián
- rozmarýn
- trochu zelené petržele
- 4 kuřecí prsa
- 1/2 lžíce olivového oleje
- 50g máslo
- snítka tymiánu
- sůl
- pepř
Kuřecí steak
Postup:
- Bylinkové velouté:
- Rozpustíme máslo v kastrolu a přisypeme hladkou mouku - připravíme světlou zásmažku.
- Do té na mírném plameni postupně přiléváme chladný vývar ..neustále mícháme.. omáčka docela rychle houstne, je potřeba míchat, aby se nepřichytila.
- Přivedeme k varu a zvolna, opět za neustálého míchání, necháme probublávat 10 minut, dokud cítíme v chuti mouku.
- Na závěr zjemníme omáčku smetanou, nasekáme bylinky na jemno, přisolíme, opepříme a můžeme servírovat. Například s bramborovou kaší.
Kuřecí steak:
-
Osolíme a opepříme kuřecí prsa a necháme chvilku odpočinout.
-
Na středně rozpálenou pánev dáme pár kapek olivového oleje – ne příliš mnoho – a vložíme kuřecí prsa. Opékáme z každé strany asi 2 – 3 minuty. Ke konci přidáme kousek studeného másla, snítku tymiánu a až začne máslo pěnit, vezmeme lžíci a pěnou z másla steak párkrát přelijeme tzv glazujeme.
-
Přeložíme steaky na pekáček i s tymiánem a přidáme do trouby při teplotě 170 °C na 3 až 4 minuty .
- Steaky vytáhneme z trouby a necháme dvě minutky odpočinout. Nakrájíme přes vlákna na silnější plátky a můžeme servírovat.
- Pokud se stane, že steak je po vytažení a naříznutí ještě růžový, dejte ho zpět do trouby dopéct.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Celozrnné ořechové wafle
Zapečený plněný baklažán
Jižanské smažené kuře
Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.