Bylinková omáčka s vepřovým masem a nuselským knedlíkem
TomášSložení porce
- energie
- 4059 KJ
- tuky
- 86 g
- bílkovina
- 42 g
- nasycené mastné kyseliny
- 32 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- sacharidy
- 6 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 406 mg
- cholesterol
- 157 mg
- fosfor
- 139 mg
- vápník
- 129 mg
- hořčík
- 42 mg
- sodík
- 21 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 800 g vepřové krkovice
- 1 dcl oleje
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- trocha červené mleté papriky
- špetka soli
- 1 dcl mléka
- 100 g másla
- 250 ml smetany
- 3 snítky bazalky
- 3 snítky čerstvé petrželky
- špetka mletého pepře
- snítka čerstvého kopru
MASO:
Maso očistíme a nakrájíme na plátky.
Maso naklepeme.
Česnek rozetřeme se špetkou soli.
Maso potřeme česnekem se solí.
Na pánvi necháme rozpálit olej.
Zlehka osmahneme maso dorůžova.
Přidáme trochu mleté papriky.
Zvolna smažíme doměkka.
Když je maso osmažené, vyjmeme jej a vložíme na talířek.
Zakryjeme jej pokličkou.
OMÁČKA:
Na pánev po smažení přidáme cibuli nakrájenou na plátky.
Necháme zesklovatět.
Přidáme máslo.
Přilijeme smetanu a mléko.
Přisypeme nasekaný kopr, bazalku a petrželku.
Omáčku zvolna vaříme cca 3 minuty.
Poté osolíme a opepříme.
KNEDLÍK:
Housky nakrájíme na kostičky.
V míse smícháme housky, mouku a zalijeme mlékem.
Přidáme droždí.
Osolíme.
Přidáme trochu cukru.
Zpracujeme těsto.
Mísu zakryjeme a necháme 30 minut kynout.
Když je těsto vykynuté, vytvarujeme 2 knedlíky.
Knedlíky vložíme do hrnce s osolenou vodou.
Vaříme 30 minut.
Po uvaření uděláme do knedlíků několik dírek, aby neztratily tvar.
Knedlíky nakrájíme na plátky a servírujeme.