Bylinková omáčka s vepřovým masem a nuselským knedlíkem

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 40 minut
Vaření: 70 minut
Upravená verze

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4059 KJ
tuky
86 g
bílkovina
42 g
nasycené mastné kyseliny
32 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
sacharidy
6 g
cukry
2 g
draslík
406 mg
cholesterol
157 mg
fosfor
139 mg
vápník
129 mg
hořčík
42 mg
sodík
21 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 800 g vepřové krkovice
  • 1 dcl oleje
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • trocha červené mleté papriky
  • špetka soli
  • 1 dcl mléka
  • 100 g másla
  • 250 ml smetany
  • 3 snítky bazalky
  • 3 snítky čerstvé petrželky
  • špetka mletého pepře
  • snítka čerstvého kopru

MASO:

Maso očistíme a nakrájíme na plátky.
Maso naklepeme.
Česnek rozetřeme se špetkou soli.
Maso potřeme česnekem se solí.
Na pánvi necháme rozpálit olej.
Zlehka osmahneme maso dorůžova.
Přidáme trochu mleté papriky.
Zvolna smažíme doměkka.
Když je maso osmažené, vyjmeme jej a vložíme na talířek.
Zakryjeme jej pokličkou.

OMÁČKA:

Na pánev po smažení přidáme cibuli nakrájenou na plátky.
Necháme zesklovatět.
Přidáme máslo.
Přilijeme smetanu a mléko.
Přisypeme nasekaný kopr, bazalku a petrželku.
Omáčku zvolna vaříme cca 3 minuty.
Poté osolíme a opepříme.

KNEDLÍK:

Housky nakrájíme na kostičky.
V míse smícháme housky, mouku a zalijeme mlékem.
Přidáme droždí.
Osolíme.
Přidáme trochu cukru.
Zpracujeme těsto.
Mísu zakryjeme a necháme 30 minut kynout.
Když je těsto vykynuté, vytvarujeme 2 knedlíky.
Knedlíky vložíme do hrnce s osolenou vodou.
Vaříme 30 minut.
Po uvaření uděláme do knedlíků několik dírek, aby neztratily tvar.
Knedlíky nakrájíme na plátky a servírujeme.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.