Kuřecí stejk se zeleninou a salátová srdíčka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2819 KJ
- tuky
- 55 g
- bílkovina
- 45 g
- sacharidy
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- cukry
- 3 g
- sůl
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 496 mg
- sodík
- 222 mg
- fosfor
- 207 mg
- vápník
- 146 mg
- cholesterol
- 129 mg
- hořčík
- 67 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 4 kuřecí prsíčka
- 4 salátová srdíčka
- 100 g anglické slaniny
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 kedlubna
- 1 mrkev
- 1 malá cibule
- Sůl
- Pepř
- 100 g majonézy
- 2 lžičky plnotučné hořtice
- 1 cibule (na jemno nakrájená)
- 1/2 lžičky cukru
- 100 ml oleje
- 2 lžičky hořčice
- 3 stroužky česneku (prolisovaného)
- sůl
- pepř
Hlavní suroviny
Na dip
Na naložení masa
Postup:
- Prsíčka naložíme nejlépe na 24 h
- Na rozpálený olej poskládáme prsíčka kůží dolů
- Pečeme na obou stranách cca 3 minuty a pak ještě cca 4 minuty do rozpálené trouby na 180 stupnů
- Veškerou zeleninu si nakrájíme na malé kousky
- Orestujeme nakrájenou slaninu
- Přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a krátce restujeme
- Rozkrojíme salátová srdíčka na půl
- Dip si připravíme v misce, kam dáme majonézu, hořčici, cukr, najemno nakrájenou cibulku a promícháme
- Salátová srdíčka a maso polijeme dipem a servírujeme
- Lehká, dobrá večeře, která navíc na talíři vypadá naprosto luxusně.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.