Kokosová bábovka Black & White
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4457 KJ
- sacharidy
- 100 g
- tuky
- 68 g
- cukry
- 42 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- bílkovina
- 11 g
- vláknina
- 5 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 535 mg
- fosfor
- 189 mg
- hořčík
- 94 mg
- vápník
- 92 mg
- cholesterol
- 64 mg
- sodík
- 28 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 100 g kokosu
- 3 vejce
- 250 ml oleje
- 200 g mouky
- 200 ml teplé vody
- 3 lžíce granka (nebo kakaa)
- 200 g cukru ( krupicového )
- 20 g vanilkového cukru
- 20 g prášku do pečiva
- 200 g čokoládové polevy
Nástroje
-
Forma na bábovku (silikonová)
Postup:
- Rozklepneme vejce.
- Oddělíme žloutky.
- Žloutky vložíme do mísy.
- Přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva.
- Přilijeme olej a vodu.
- Vše důkladně promícháme.
- Z oddělených bílků vyšleháme sníh a vmícháme do těsta.
- Trochu kokosu odsypeme do těsta a promícháme.
- Těsto oddělíme na dvě části.
- Do jedné části vmícháme kakao nebo granko.
- Nalijeme do dortové formy.
- Těsto ve formě zasypeme kokosem.
- Přilijeme druhou - světlou část těsta.
- Pečeme v předehřáté troubě na 150° zhruba 40 - 50 minut.
- Balíčky s polevou vložíme do hrnce s vroucí vodou.
- Vaříme do úplného změknutí polevy.
- Na vychladlou bábovku nanášíme polevu.
- Necháme ztuhnout, nejlépe v lednici.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kokosové čokohrudky (bezlepkové)
Pečená krkovička
Rajčatová polévka s červenou čočkou
Butterfish s hráškovým pyré
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.