Pohankový chléb
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3243 KJ
- sacharidy
- 86 g
- tuky
- 29 g
- vláknina
- 26 g
- bílkovina
- 25 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- fosfor
- 2,966 g
- draslík
- 2,792 g
- hořčík
- 1,508 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- vápník
- 642 mg
- železo
- 53 mg
- sodík
- 39 mg
- zinek
- 9 mg
- měď
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 100 g pohanky (loupané)
- 1 cibule (menší)
- 2 lžíce psyllia
- trocha petržele
- trocha dýňových semínek
- 60 g lněného semínka
- lžíce sušeného droždí
- 80 g slunečnicových semínek
- 3 sušená rajčata
- Sůl
- Pepř
Nástroje
-
Sušička
Postup:
- Pohanku a všechna semínka si namočíme již večer den dopředu (lépe každé zvlášť).
- Teď můžem začít - všechna semínka si smícháme a rozmixujeme, tak že se nám vytvoří jakési těsto.
- Dále si na jemno nakrájíme rajčata a cibulku a přidáme do směsi semínek a promícháme.
- Přidáme psyllium, sůl,pepř a droždí.
- Směs natřeme na pláty sušičky a sušíme při teplotě 45 °C. Myslím, že můžete pomalu sušit i v troubě (ale nemám vyzkoušeno). Obě strany cca 2 hodiny. Je to více čekání, ale stojí to za to. Je to zdravé nepřidáváme žádnou mouku ani vejce. Dobrou chuť
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle s kuřecím masem a hráškem
Hachis parmentier
Rib eye steak s grilovanými žampiony
Křehký ořechový koláč s jablky a hruškami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.