Tagliatelle s kuřecím masem a hráškem

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Celkově: 15 minut
Tagliatelle (typické italské ploché nudle) s kuřecí masem a hráškem, připravované na másle s česnekem a bazalkou.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4008 KJ
sacharidy
84 g
tuky
51 g
bílkovina
36 g
nasycené mastné kyseliny
29 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
cukry
1 g
draslík
361 mg
fosfor
153 mg
vápník
93 mg
cholesterol
73 mg
hořčík
59 mg
sodík
7 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g tagliatelle (či fettuccine)
  • 400 ml smetany
  • 300 g kuřecích prsou
  • 200 g mraženého (nebo lépe čerstvého hrášku)
  • 50 g másla
  • 20 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • Bazalka (pár lístků)
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. V kastrolu přivede k varu osolenou vodu a vhodíme těstoviny, následně vaříme cca 6 – 8 minut, popřípadě dle instrukcí na sáčku.
  2. Mezitím nakrájíme kuřecí prsa na malé kousky, která osolíme a opepříme.
  3. Na pánev dáme máslo a olivový olej, a rozpálíme na středním ohni.
  4. Když začne máslo pěnit, přihodíme kuřecí prsa a krátce dozlatova orestujeme.
  5. Přihodíme nasekaný česnek a chvilku restujeme.
  6. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
  7. Přihodíme hrášek.
  8. Přidáme bazalku a sundáme z ohně.
  9. Těstoviny vytáhneme z vody a vhodíme do připravené omáčky s kuřecími kousky.
  10. Promícháme, navrch ozdobíme čerstvým lístkem bazalky a můžeme servírovat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.