Tagliatelle s kuřecím masem a hráškem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4008 KJ
- sacharidy
- 84 g
- tuky
- 51 g
- bílkovina
- 36 g
- nasycené mastné kyseliny
- 29 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 361 mg
- fosfor
- 153 mg
- vápník
- 93 mg
- cholesterol
- 73 mg
- hořčík
- 59 mg
- sodík
- 7 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g tagliatelle (či fettuccine)
- 400 ml smetany
- 300 g kuřecích prsou
- 200 g mraženého (nebo lépe čerstvého hrášku)
- 50 g másla
- 20 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- Bazalka (pár lístků)
- Sůl
- Pepř
Postup:
- V kastrolu přivede k varu osolenou vodu a vhodíme těstoviny, následně vaříme cca 6 – 8 minut, popřípadě dle instrukcí na sáčku.
- Mezitím nakrájíme kuřecí prsa na malé kousky, která osolíme a opepříme.
- Na pánev dáme máslo a olivový olej, a rozpálíme na středním ohni.
- Když začne máslo pěnit, přihodíme kuřecí prsa a krátce dozlatova orestujeme.
- Přihodíme nasekaný česnek a chvilku restujeme.
- Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
- Přihodíme hrášek.
- Přidáme bazalku a sundáme z ohně.
- Těstoviny vytáhneme z vody a vhodíme do připravené omáčky s kuřecími kousky.
- Promícháme, navrch ozdobíme čerstvým lístkem bazalky a můžeme servírovat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.