Treska s květákovým pyré a hráškem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1652 KJ
- bílkovina
- 28 g
- tuky
- 24 g
- sacharidy
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 2 g
- cholesterol
- 104 mg
- draslík
- 99 mg
- vápník
- 79 mg
- fosfor
- 73 mg
- hořčík
- 43 mg
- sodík
- 6 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600g filet tresky obecné
- 400g květák
- 200g mraženého hrášku
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 200ml smetany
- 200ml zeleninový vývar
- sůl
- pepř
- trochu polníčku (na ozdobení)
- citron
- muškátový oříšek
Postup:
- Rybu nakrájíme na čtyři stejné porce. osolíme, opepříme, pokapeme citronem a necháme půl hodinky odležet.
- Květák uvaříme ve vývaru, popřípadě v osolené vodě s polovinou smetany do měkka. Scedíme, rozmixujeme se zbytkem smetany - popřípadě můžeme propasírovat, aby bylo pyré opravdu hladké. Dochutíme, solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
- Rybu opékáme na olivovém oleji s troškou másla, krátce z obou stran do zlatova.
- V rendlíku rozpustíme zbytek másla, přidáme do něj šťávu z citronu a přisypeme hrášek. Osolíme a krátce prohřejeme.
- Rybu servírujeme s květákovým pyré a hráškem, ozdobenou polníčkem a citronem.
- Je to lehká a velmi dobrá večeře.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Podzimní (nejen) veganské palačinky
Glazované cibulky
Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a pršutem
Rizoto s liškami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.