Treska s květákovým pyré a hráškem

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 25 minut
šťavnatá ryba s jemnou chutí květákového pyré

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1652 KJ
bílkovina
28 g
tuky
24 g
sacharidy
14 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
vláknina
2 g
cholesterol
104 mg
draslík
99 mg
vápník
79 mg
fosfor
73 mg
hořčík
43 mg
sodík
6 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600g filet tresky obecné
  • 400g květák
  • 200g mraženého hrášku
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200ml smetany
  • 200ml zeleninový vývar
  • sůl
  • pepř
  • trochu polníčku (na ozdobení)
  • citron
  • muškátový oříšek

Postup:

  1. Rybu nakrájíme na čtyři stejné porce. osolíme, opepříme, pokapeme citronem a necháme půl hodinky odležet.
  2. Květák uvaříme ve vývaru, popřípadě v osolené vodě s polovinou smetany do měkka. Scedíme, rozmixujeme se zbytkem smetany - popřípadě můžeme propasírovat, aby bylo pyré opravdu hladké. Dochutíme, solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
  3. Rybu opékáme na olivovém oleji s troškou másla, krátce z obou stran do zlatova.
  4. V rendlíku rozpustíme zbytek másla, přidáme do něj šťávu z citronu a přisypeme hrášek. Osolíme a krátce prohřejeme.
  5. Rybu servírujeme s květákovým pyré a hráškem, ozdobenou polníčkem a citronem.
  6. Je to lehká a velmi dobrá večeře.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.