Rump steak s fazolkami a uzeným, s pečeným bramborem
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2711 KJ
- tuky
- 47 g
- bílkovina
- 39 g
- sacharidy
- 19 g
- vláknina
- 12 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 561 mg
- sodík
- 259 mg
- fosfor
- 212 mg
- vápník
- 94 mg
- hořčík
- 52 mg
- cholesterol
- 3 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g hovězího masa (špičky)
- 1 lžíce sójové omáčky
- sůl
- pepř
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 špetky tymiánu
- 1 lžička másla
- 250 g fazolových lusků
- 200 g uzeného masa
Postup:
- MASO:
- Maso naklepeme.
- V míse smícháme rozetřený česnek, rajčatový protlak.
- Přidáme tymián, sójovou omáčku, špetku soli a pepře.
- Důkladně promícháme.
- Vložíme maso do mísy a zalijeme vzniklou marinádou.
- Necháme odpočinout v lednici cca hodinu.
- Maso upečeme na vroubkované pánvi doměkka.
- FAZOLE:
- Fazolky jsme zakoupili mražené.
- Odstraníme stopky z obou stran lusků.
- Vaříme v páře asi 10 minut.
- Po uvaření prolijeme ledovou vodou.
- Na vroubkovanou pánev vložíme máslo.
- Uzené maso nakrájíme na kostičky.
- Zlehka osmažíme na másle.
- Přidáme fazolky.
- Krátce orestujeme.
- Osolíme a opepříme.
- BRAMBORY:
- Brambory omyjeme v teplé vodě.
- Vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu.
- Vaříme cca 20 minut.
- Poté brambory rozkrojíme na polovinu.
- Na pekáč vložíme brambory slupkou dolů.
- Přidáme trochu másla.
- Brambory posypeme tymiánem.
- Osolíme a opepříme.
- Servírujeme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.