Sypaný královský koláč s jablky

Tomáš
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 20 minut
Vaření: 45 minut
Opravdu královský koláč.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4061 KJ
sacharidy
123 g
cukry
63 g
tuky
46 g
nasycené mastné kyseliny
24 g
bílkovina
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
14 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
fosfor
342 mg
draslík
253 mg
cholesterol
236 mg
vápník
92 mg
hořčík
33 mg
sodík
18 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg

Ingredience

  • 200 g moučkového cukru
  • 4 bílky
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 jablka
  • lžička 100 % tuku (na vymazání)
  • trocha hladké mouky (na vysypání)
  • 4 žloutky
  • 250 g másla
  • 1 skořicový cukr
  • 50 g krupicového cukru
  • 400 g polohrubé mouky

Nástroje

    Šlehač

Postup:

  1. Máslo nastrouháme najemno. V míse smícháme mouku, máslo, žloutky a cukr. Vypracujeme hladké těsto.
  2. Přibližně třetinu těsta oddělíme a necháme odležet v mrazáku.
  3. Jablka zbavíme slupky a nastrouháme.
  4. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vylijeme těsto. Těsto posypeme nastrouhanými jablky. Posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem.
  5. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme cukr. Jablka potřeme sněhem.
  6. Zmrzlé těsto nastrouháme nahoru na sníh.
  7. Pečeme asi 45 minut na 160°.
  8. Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme servírovat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.