Sypaný královský koláč s jablky
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4061 KJ
- sacharidy
- 123 g
- cukry
- 63 g
- tuky
- 46 g
- nasycené mastné kyseliny
- 24 g
- bílkovina
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 14 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 342 mg
- draslík
- 253 mg
- cholesterol
- 236 mg
- vápník
- 92 mg
- hořčík
- 33 mg
- sodík
- 18 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
Ingredience
- 200 g moučkového cukru
- 4 bílky
- 1 vanilkový cukr
- 3 jablka
- lžička 100 % tuku (na vymazání)
- trocha hladké mouky (na vysypání)
- 4 žloutky
- 250 g másla
- 1 skořicový cukr
- 50 g krupicového cukru
- 400 g polohrubé mouky
Nástroje
-
Šlehač
Postup:
- Máslo nastrouháme najemno. V míse smícháme mouku, máslo, žloutky a cukr. Vypracujeme hladké těsto.
- Přibližně třetinu těsta oddělíme a necháme odležet v mrazáku.
- Jablka zbavíme slupky a nastrouháme.
- Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vylijeme těsto. Těsto posypeme nastrouhanými jablky. Posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem.
- Z bílků vyšleháme sníh a přidáme cukr. Jablka potřeme sněhem.
- Zmrzlé těsto nastrouháme nahoru na sníh.
- Pečeme asi 45 minut na 160°.
- Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme servírovat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Nejrychlejší šátečky z listového těsta
Čočka beluga s opečenou cibulkou
Chobotnice na grilu
Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.