Pravé italské Ossobuco

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 20 minut
Vaření: 140 minut
Italský pokrm, v překladu

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1583 KJ
bílkovina
31 g
tuky
18 g
sacharidy
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
4 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
754 mg
fosfor
390 mg
sodík
128 mg
cholesterol
123 mg
hořčík
53 mg
vápník
46 mg
zinek
6 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 80 ml olivového oleje
  • 3 červené cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1500 g telecího kolena (kližka s morkovou kostí)
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 350 ml suchého červeného vína
  • 700 ml masového vývaru
  • 800 g konzervovaných krájených rajčat
  • 7 bobkových listů
  • 1 lžíce cukru
  • špetka mořské soli
  • 2 mrkve

Postup:

  1. Troubu rozehřejeme na 180°.
  2. Do pekáče nalijeme olej a rozpálíme jej v troubě.
  3. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.
  4. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.
  5. Cibuli i česnek opečeme v pekáči dozlatova.
  6. Cibuli a česnek vyjmeme a vložíme na talířek stranou.
  7. Maso zaprášíme moukou a zprudka opečeme z obou stran.
  8. Přidáme opečený česnek a cibuli.
  9. Zalijeme vínem a vaříme cca 3 minuty.
  10. Přilijeme vývar, cukr a rajčata.
  11. Osolíme.
  12. Přidáme bobkové listy a důkladně promícháme.
  13. Zakryjeme a necháme dusit asi dvě hodiny.
  14. Občas maso obrátíme.
  15. Podléváme podle potřeby.
  16. Mrkev očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme do pekáče.
  17. Servírujeme s bílým pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.