Pravé italské Ossobuco
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1583 KJ
- bílkovina
- 31 g
- tuky
- 18 g
- sacharidy
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 754 mg
- fosfor
- 390 mg
- sodík
- 128 mg
- cholesterol
- 123 mg
- hořčík
- 53 mg
- vápník
- 46 mg
- zinek
- 6 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 80 ml olivového oleje
- 3 červené cibule
- 5 stroužků česneku
- 1500 g telecího kolena (kližka s morkovou kostí)
- 3 lžíce hladké mouky
- 350 ml suchého červeného vína
- 700 ml masového vývaru
- 800 g konzervovaných krájených rajčat
- 7 bobkových listů
- 1 lžíce cukru
- špetka mořské soli
- 2 mrkve
Postup:
- Troubu rozehřejeme na 180°.
- Do pekáče nalijeme olej a rozpálíme jej v troubě.
- Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.
- Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.
- Cibuli i česnek opečeme v pekáči dozlatova.
- Cibuli a česnek vyjmeme a vložíme na talířek stranou.
- Maso zaprášíme moukou a zprudka opečeme z obou stran.
- Přidáme opečený česnek a cibuli.
- Zalijeme vínem a vaříme cca 3 minuty.
- Přilijeme vývar, cukr a rajčata.
- Osolíme.
- Přidáme bobkové listy a důkladně promícháme.
- Zakryjeme a necháme dusit asi dvě hodiny.
- Občas maso obrátíme.
- Podléváme podle potřeby.
- Mrkev očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme do pekáče.
- Servírujeme s bílým pečivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Soba nudle se zeleninou a houbami
Gratinovaná brokolice se sýrem
Chobotnice na grilu
Banánovo skořicový zavinutý chléb
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.