Klasická Koprová omáčka
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1835 KJ
- tuky
- 35 g
- nasycené mastné kyseliny
- 21 g
- sacharidy
- 20 g
- bílkovina
- 10 g
- cukry
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 2,601 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 432 mg
- vápník
- 413 mg
- hořčík
- 351 mg
- cholesterol
- 152 mg
- sodík
- 54 mg
- železo
- 8 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 3 lžíce másla
- 200 ml zakysané smetany
- 4 ks vejce (natvrdo)
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 ml plnotučného mléka
- hrst kopru
- 500 ml kuřecího vývaru
- trochu jablečného oceta
- trochu cukru
- Sůl
- Pepř
DOCHUTIT:
Postup:
- V hrnci si rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a osmahneme ji.
- Zalijeme studeným vývarem a nechame 20 minut povařit. Nyní přidáme jemně nasekaný kopr a mléko a necháme probublat.
- Na konec vmícháme smetanu, osolíme a opepříme.
- Ochutnáme a dle chuťi doladíme kapkami octa nebo cukrem.
- Koprovku podáváme s vejcem natvrdo a knedlíkem někdo má rád i s bramborem.
- Je to velmi zvláštní druh omáčky, buď jí nemusíte a nebo ji milujete. Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Panna cotta s malinami a karamelem
Hráškový krém
Fazolová polévka s klobáskou
Presovaný bůček s pečenými jablky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.