Zelňačka podle babičky
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4203 KJ
- tuky
- 81 g
- bílkovina
- 42 g
- sacharidy
- 24 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 16 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- sůl
- 3 g
- sodík
- 1,033 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 490 mg
- fosfor
- 187 mg
- cholesterol
- 182 mg
- vápník
- 123 mg
- hořčík
- 60 mg
- zinek
- 8 mg
- železo
- 3 mg
- měď
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 500 g kysaného zelí
- 5 brambor
- 250 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 150 g klobásy (pikantní)
- špetka barevného pepře
- 6 kuliček nového koření
- 4 bobkové listy
- 1,5 l vepřového vývaru
- 150 g sádla
- 1 sáček červené mleté sladké papriky
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit zvlášť. Nesolíme.
- Do velkého hrnce dáme rozpustit sádlo. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli.
- Po 5 minutách přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky. Orestujeme.
- Přidáme na kostičky nakrájenou klobásu. Opečeme. Zaprášíme paprikou a lehce orestujeme.
- Přidáme překrájené zelí. Zalijeme vývarem a přidáme koření.
- Vaříme cca 40 minut.
- Když je zelí měkké, přidáme vařené brambory. Necháme cca 5 minut projít varem.
Podáváme s pečivem. Polévka je nejlepší druhý popřípadě až třetí den, kdy se chutě krásně propojí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.