Telecí medailonky

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Celkově: 150 minut
Vynikají svou křehkostí a jemnou chutí

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1916 KJ
bílkovina
31 g
sacharidy
31 g
tuky
22 g
cukry
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
936 mg
fosfor
378 mg
sodík
136 mg
cholesterol
123 mg
vápník
113 mg
hořčík
98 mg
železo
4 mg
zinek
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 g telecích medailonků
  • 200 g brambor
  • 100 g cherry rajčátek
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce sladko pálivé omáčky (Sweet and hot Chilli sauce)
  • 1 lžíce hladké mouky

Telecí maso

V dnešním receptu se budeme věnovat hlavně masu. A to masu telecímu. Telecí mléčné maso je výživově velmi hodnotné. Strava telat je založena hlavně na mléce a proto vynikne jeho křehkost a vyjímečná chuť.

  1. Medailonky omejeme, osušíme, jemně potřeme sladko-pálivou omáčkou, osolíme a opepříme.
  2. Maso stačí marinovat cca 2 hodinky před pečením. Víc ingrediencí na marinování bych nedoporučoval, abychom nepřebyli chuť masa.
  3. Po dvou hodinách dáme vařit brambory do osolené vody, které jsme si očistili a nakrájeli na čtvrtky.
  4. Zapneme si troubu na 180 stupňů.
  5. Na rozpáleném oleji necháme maso zprudka zatáhnout, z obou stran cca 3 minuty. Orestujem i boky.
  6. Maso přendáme na plech a dáme dodělat do trouby cca 10 minut a přihodíme rajčátka. Telecí maso doporučuji jako médium, ale ne všichni to tak mají rádi.
  7. Maso vyndáme z trouby a necháme odpočnout.
  8. Nezapomeneme zcedit brambory.
  9. Na pánev, kde jsme restovali maso, přidáme 100 ml vody, zaprášíme moukou, přivedeme k varu a redukujeme do hladké omáčky - popřípadě dochutíme solí a pepřem.
  10. Servírujeme na talíř se zeleninovým salátem a grilovanými rajčátky. Maso a brambory přelejeme omáčkou z výpeku. Otevřeme dobré víno a popřejeme si dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.