Telecí medailonky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1916 KJ
- bílkovina
- 31 g
- sacharidy
- 31 g
- tuky
- 22 g
- cukry
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 936 mg
- fosfor
- 378 mg
- sodík
- 136 mg
- cholesterol
- 123 mg
- vápník
- 113 mg
- hořčík
- 98 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 300 g telecích medailonků
- 200 g brambor
- 100 g cherry rajčátek
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sladko pálivé omáčky (Sweet and hot Chilli sauce)
- 1 lžíce hladké mouky
Telecí maso
V dnešním receptu se budeme věnovat hlavně masu. A to masu telecímu. Telecí mléčné maso je výživově velmi hodnotné. Strava telat je založena hlavně na mléce a proto vynikne jeho křehkost a vyjímečná chuť.
- Medailonky omejeme, osušíme, jemně potřeme sladko-pálivou omáčkou, osolíme a opepříme.
- Maso stačí marinovat cca 2 hodinky před pečením. Víc ingrediencí na marinování bych nedoporučoval, abychom nepřebyli chuť masa.
- Po dvou hodinách dáme vařit brambory do osolené vody, které jsme si očistili a nakrájeli na čtvrtky.
- Zapneme si troubu na 180 stupňů.
- Na rozpáleném oleji necháme maso zprudka zatáhnout, z obou stran cca 3 minuty. Orestujem i boky.
- Maso přendáme na plech a dáme dodělat do trouby cca 10 minut a přihodíme rajčátka. Telecí maso doporučuji jako médium, ale ne všichni to tak mají rádi.
- Maso vyndáme z trouby a necháme odpočnout.
- Nezapomeneme zcedit brambory.
- Na pánev, kde jsme restovali maso, přidáme 100 ml vody, zaprášíme moukou, přivedeme k varu a redukujeme do hladké omáčky - popřípadě dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme na talíř se zeleninovým salátem a grilovanými rajčátky. Maso a brambory přelejeme omáčkou z výpeku. Otevřeme dobré víno a popřejeme si dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Valašská kyselice
Energetické chia čokoládové sušenky
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Máslové velikonoční jidášky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.