Bramborák s kysaným zelím
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2166 KJ
- sacharidy
- 56 g
- tuky
- 28 g
- bílkovina
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,506 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 572 mg
- sodík
- 490 mg
- hořčík
- 318 mg
- železo
- 229 mg
- vápník
- 166 mg
- cholesterol
- 96 mg
- mangan
- 22 mg
- zinek
- 8 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 750 g brambor
- 400 g kysaného zelí
- 100 ml oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
- 3 vajíčka
- sůl
- pepř
- 2 lžíce hladký mouky
- 3 lžíce strouhanky
Postup:
- Brambory oloupeme, omejeme a nastrouháme na drobno.
- Vymačkáme vodu z brambor, přidáme pepř, majoránku, vajíčka, sůl s rozetřeným česnekem a zahustíme moukou a strouhankou.
- Vše pečlivě promícháme a na rozpáleném oleji rozetřeme placku a upečeme do zlatova.
- Po prvním upečeném a snězeném bramboráčku můžeme směs popřípadě dochutit dle své chuti.
- Na další upečené bramboráčky přidáme kysané zelí a můžeme podávat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Plněná máslová dýně
Králík dušený na víně a kořenové zelenině
Zázvorový chia pudink s borůvkami
Pečené kuře se silnou šťávou z pečených kostí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.